Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen worstelt met harde banden tijdens Imola GP

0 reacties | 335x gelezen
20-05-2024 09:41

ewald | Tijdens de Grand Prix van Imola heeft Max Verstappen zware tijden beleefd op de harde banden. Ondanks deze tegenslagen wist hij de overwinning veilig te stellen, maar het was verre van eenvoudig. Verstappen beschreef zijn ervaringen tijdens de race als een gevecht om te overleven, waarbij hij op een gegeven moment bijna in de tribune belandde.

Bron: Formule1nieuws.nl

Een veelbelovende start op medium banden
De race begon veelbelovend voor Verstappen. Op de medium banden wist hij een comfortabele voorsprong op te bouwen ten opzichte van Lando Norris, de winnaar van de Miami GP. Beide coureurs startten sterk, maar het was duidelijk dat de medium banden Verstappen goed lagen. "Op de mediums was het tempo verrassend goed," vertelde Verstappen aan de media, inclusief PlanetF1.com. "We konden de balans goed behouden en dat voelde heel goed."

Harde banden brengen problemen
Het keerpunt kwam toen Verstappen overschakelde naar de harde banden voor de laatste stint van de race. Wat aanvankelijk leek te werken, werd al snel een uitdaging. "Misschien niet de eerste vijf tot tien ronden, maar daarna had ik het gevoel dat ik het niet tot het einde zou halen," legde Verstappen uit. "De banden vielen uit het operationele venster en het was alsof ik op ijs reed, heel snappy en moeilijk te controleren."

Spannende slotfase met Lando Norris
De laatste tien ronden van de race waren bijzonder zwaar voor Verstappen. Lando Norris kwam steeds dichterbij en rook zijn kans om de leiding over te nemen. "Ik zag Norris dichterbij komen en was niet zeker of ik hem achter me kon houden," zei Verstappen. "Ik probeerde zo hard mogelijk te pushen met de grip die ik nog had, en gelukkig waren er net genoeg ronden over."

analyse van de problemen
Na de race gaf Verstappen aan dat de problemen met de harde banden nader onderzocht moeten worden. "Ik kon de banden gewoon niet aan het werk krijgen," verklaarde hij. "Ze opereerden niet binnen het juiste temperatuurvenster en dat werd alleen maar erger. De laatste vijftien ronden waren echt als rijden op ijs."

Derde overwinning op rij in imola
Ondanks de uitdagingen markeerde deze overwinning Verstappen's derde opeenvolgende overwinning op Imola, een prestatie die zijn dominantie op dit circuit onderstreept. Deze overwinning komt in een reeks van indrukwekkende prestaties, waarbij de constante verbeteringen van Red Bull Racing een sleutelrol hebben gespeeld.

Grondige analyse
Max Verstappen's overwinning in Imola benadrukt zijn vermogen om onder moeilijke omstandigheden te presteren en zijn vastberadenheid om door te zetten, zelfs als de omstandigheden tegenzitten. Het team zal de problemen met de harde banden grondig analyseren om toekomstige races nog beter voor te bereiden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;