Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari moet de mysterieuze energietruc van Red Bull en McLaren ontrafelen, zegt Leclerc

1 reactie | 446x gelezen
19-05-2024 21:36

ewald | Charles Leclerc, de sterrijder van Ferrari, heeft aangegeven dat zijn team een vreemde energietruc moet doorgronden die door Red Bull en McLaren wordt gebruikt. Deze truc zou volgens Leclerc essentieel kunnen zijn om weer op het hoogste podium te kunnen staan.

Bron: Formule1nieuws.nl

De uitdaging bij Imola
Ferrari begon met hoge verwachtingen aan de thuisrace in Imola, met hoop op een overwinning. Toch bleken Red Bull's Max Verstappen en McLaren's Lando Norris de belangrijkste kanshebbers, waarbij Verstappen uiteindelijk de race won door Norris met slechts zeven tienden van een seconde achter zich te houden. Leclerc eindigde op een vierde plaats, 14 seconden achter de winnaar, maar nog altijd ruim voor Norris' teamgenoot Oscar Piastri.

De energiemanagement-mysterie
Leclerc is overtuigd dat het verschil gemaakt wordt door het energiemanagement van de krachtbron. Hij vermoedt dat Red Bull en McLaren een speciale techniek gebruiken om hun energie efficiënter te benutten. "We moeten uitzoeken wat ze doen," zei Leclerc, "en als we dat doen, denk ik dat we ook voor de overwinning kunnen strijden."

Analyse van de race
Gevraagd of hij iets anders had kunnen doen om zijn race in Imola te verbeteren, antwoordde Leclerc: “Eerlijk gezegd denk ik van niet. We moesten Oscar afdekken in de eerste stint en het was essentieel om onze positie op de baan te behouden. Oscar pushte hard in de eerste ronden na de pitstop, wat het voor mij moeilijk maakte om mijn banden te beheren.”

Leclerc merkte dat hij Norris naderde en probeerde druk uit te oefenen, maar toen hij dichterbij kwam, begon Norris te versnellen, waardoor Leclerc hem niet meer kon inhalen. “Ze waren sterk vandaag. Ik geloof echt dat het vandaag allemaal om trackpositie ging. Onze racesnelheid is erg sterk.”

Gegevensanalyse en toekomstperspectief
Bij het terugkijken naar de kwalificatiegegevens ontdekte Leclerc dat Ferrari vooral tijd verloor op de rechte stukken. “Ik dacht dat we verloren in bocht 2, 3, en 4 door bandenproblemen, maar dat bleek niet het geval. We verloren alles op de rechte stukken. McLaren en Red Bull doen iets vreemds met de energie van de motor.”

Leclerc is optimistisch dat Ferrari deze uitdaging kan overwinnen en de nodige aanpassingen kan maken. “Niets is onmogelijk te veranderen. Als we dit oplossen, denk ik dat we een echte kans hebben om weer op de hoogste trede van het podium te staan.”

Toekomstige vooruitzichten voor Leclerc en Ferrari
Na zijn podiumplaats in Imola is Leclerc opgeklommen naar de tweede plaats in het wereldkampioenschap, voor Red Bull's Sergio Perez. Met verbeteringen aan het energiemanagement hoopt Leclerc in de komende races een serieuze bedreiging te vormen voor Verstappen en Norris.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

arts3
Silver Member

Max moest zijn auto op het laatst in een andere modus zetten,waardoor de accu weer werd opgeladen.Dat scheelde hem uiteindelijk 164 pk,zodat hij met zijn versleten harde banden Norris 0.7 sec kon voorblijven bij de finish.

0 20-05-2024 18:34:59
;