Menu
© Red Bull
Nieuws

Lando Norris onthult hoe hij nipt de overwinning misliep in de adembenemende Emilia-Romagna GP – Ontdek de details

0 reacties | 404x gelezen
19-05-2024 17:49

ewald | Lando Norris stond op het punt zijn tweede overwinning in de Formule 1 te behalen, nadat hij enkele jaren had moeten wachten op zijn eerste. De Britse coureur gelooft dat hij slechts “één of twee ronden” verwijderd was van het passeren van Max Verstappen voor de overwinning in de Emilia-Romagna Grand Prix op zondag. Na een groot deel van de race tweede te hebben gelegen in Imola, naderde Norris de Red Bull-coureur met rasse schreden in de laatste ronden. De banden van Verstappen degradeerden en zijn batterijvermogen nam af, waardoor de winnaar van de Grand Prix van Miami uiteindelijk slechts zeven tienden achter de regerend wereldkampioen finishte.

Bron: Formule1nieuws.nl

Lando Norris: ‘één of twee ronden meer, en ik had hem gehad’
Norris lag meer dan vijf seconden achter de raceleider aan het begin van het laatste deel van de race, maar kon dichterbij komen naarmate de ronden vorderden en zijn banden beter standhielden dan die van Verstappen. In combinatie met het feit dat zijn McLaren dit weekend minstens even sterk leek als de Red Bull RB20 in raceomstandigheden, kon Norris zich in de laatste ronde binnen DRS-bereik wurmen, maar het was niet genoeg om een aanval op de koppositie te lanceren.

Het was een moment van frustratie voor Norris, die zijn auto gedurende het laatste deel van de race tot het uiterste had gedreven om binnen bereik van Verstappen te komen. Hij gaf toe dat de sterkere eerste stint van de regerend wereldkampioen mogelijk het verschil maakte op de dag zelf, waarbij Verstappen een gezonde voorsprong opbouwde op medium banden vóór de pitstops. “Ja, het doet pijn om te zeggen, maar één of twee ronden meer en ik denk dat ik hem had gehad,” zei Norris na afloop van de race. “Dus, moeilijk, jammer. Ik heb hard gevochten tot de allerlaatste ronde, maar verloor gewoon net iets te veel aan Max in het begin.

Emilia-Romagna Grand Prix: impact op teams en strategieën
De sterke prestatie van McLaren, mede dankzij de upgrades die hun vruchten afwerpen sinds de Grand Prix van Miami, heeft Norris en zijn team doen inzien dat hun verwachtingen moeten worden bijgesteld. Ondanks dat het nog steeds een “verrassing” is waar hij momenteel staat, gezien hij zijn vierde podium in de laatste vijf races behaalde, is Norris optimistisch over de toekomst. “Ik denk dat we nu kunnen zeggen dat we ons in de positie van Ferrari en Red Bull bevinden, dus daar moeten we aan wennen,” zei hij. “Maar het team doet goed werk. Ik denk dat we allemaal heel goed werk doen, dus het is business as usual. Het draait erom dezelfde dingen te blijven doen, alleen vechten we nu voor de eerste of tweede plaats.”

Toekomstige vooruitzichten voor Lando Norris en McLaren
Het aanhoudende succes van McLaren zorgt voor een positieve stemming binnen het team, maar brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Norris benadrukte dat het belangrijk is om zich te blijven concentreren en te blijven verbeteren, gezien de sterke concurrentie van teams als Ferrari en Red Bull. “Het is nog steeds verrassend om te zeggen dat het frustrerend is om niet te winnen, maar na vorig weekend en de verbeteringen die we hebben doorgevoerd, is het wat we hadden moeten beginnen te verwachten,” aldus Norris.

Met de aankomende races op de kalender, is het cruciaal voor McLaren om deze momentum vast te houden en door te bouwen op hun recente successen. De strijd om de topposities wordt steeds intenser, en de prestaties van Norris zullen een belangrijke rol spelen in het verdere verloop van het seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;