Menu
© Red Bull
Nieuws

Sergio Perez weerspreekt dat nieuwe Red Bull-upgrades hem niet liggen na vroege exit in kwalificatie op Imola

0 reacties | 450x gelezen
19-05-2024 09:28

ewald | Met een geüpgradede Red Bull RB20 tot zijn beschikking, weerlegde Sergio Perez snel de gedachte dat de wijzigingen niet in zijn smaak vielen.

Bron: Formule1nieuws.nl

Geen invloed van upgrades
Sergio Perez verklaarde dat de upgrades aan zijn Red Bull geen rol speelden in zijn Q2-exit op zaterdag in Imola. Hij benadrukte dat het gewoon een "moeilijk circuit is om goed onder de knie te krijgen." Perez wees op een lock-up die hem twee cruciale tienden van een seconde kostte, waardoor hij op P11 belandde, terwijl teamgenoot Max Verstappen de McLaren-duo's voorbleef en pole position veroverde. Perez zal zich nu terug moeten vechten naar de punten wanneer de race op zondag van start gaat.

Uitstekende prestaties van zusterteam
Perez werd zaterdag gekwalificeerd door beide RB-rijders, het zusterteam van Red Bull, aangezien de Faenza-gebaseerde outfit hun beste gecombineerde kwalificatiesessie van het seizoen tot nu toe beleefde. Perez had eerder op zaterdag al de barriers geraakt toen hij crashte tijdens FP3 bij Variante Alta, maar toen hij gevraagd werd naar mogelijke redenen achter zijn exit, ontkende Perez dat de nieuwe onderdelen van de RB20 hem parten speelden tijdens de kwalificatie.

Focus op set-up en balans
Toen hem werd gevraagd of de nieuwe onderdelen op de RB20 hem in de kwalificatie in de weg hadden gestaan, antwoordde Perez aan de media, waaronder PlanetF1.com: "Nee, ik denk dat het gewoon een heel lastig circuit is om goed onder de knie te krijgen. We hebben veel met de auto gespeeld, met veel dingen - met de vering, met de set-up hier en daar, en we hebben gewoon alles geprobeerd."

"Ik denk dat het goed was om te zien dat Max veel vooruitgang boekte, en ik voelde dat de auto aan mijn kant ook beter werd. Maar helaas konden we dat niet laten zien."

Imola-weekend in perspectief
Wat hebben we tot nu toe geleerd van het weekend in Imola? De gegevens laten zien dat de 'tow buddy' Max Verstappen hielp op weg naar pole position. De startgrid voor de Emilia Romagna Grand Prix is opgesteld, en Perez was er snel bij om het idee te verwerpen dat eerdere Red Bull-auto's zich in ontwikkelingsrichting van hem hadden verwijderd en 'vriendelijker' waren voor de rijstijl van zijn teamgenoot.

Uitdagingen tijdens trainingen
Over wat Red Bull specifiek deed worstelen tijdens de trainingen, zei hij: "Ik denk dat een van de belangrijkste problemen de vering is, het nemen van kerbs. Er zijn hier veel kerbs. En de balans, je hebt dat vertrouwen nodig bij het ingaan van middelhoge snelheidshoeken, die remhoeken - en ik denk dat als de balans een beetje off is, het erg kostbaar kan zijn. Ik denk dat iedereen in een zeer vergelijkbare situatie zit. We hebben dit weekend zeker veel gedaan aan de set-up."

"Maar het is jammer, als ik Max daar bovenaan zie, hadden we vandaag zeker de snelheid om veel meer te doen."

Verbeterde RB20
Perez blijft optimistisch ondanks zijn ongelukkige kwalificatiesessie en is vastberaden om te laten zien wat de verbeterde Red Bull RB20 kan doen tijdens de race op zondag. De komende race zal cruciaal zijn voor Perez om zich te herpakken en de kansen van Red Bull te versterken in het kampioenschap.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;