Menu
© Red Bull
Nieuws

Red Bull bevestigt uitsluiting van Adrian Newey

1 reactie | 3572x gelezen
19-05-2024 08:45

ewald | Red Bull Racing heeft bevestigd dat Adrian Newey, de legendarische ontwerper die aan de basis stond van vele kampioenschappen, de komende tijd wordt uitgesloten van technische vergaderingen. Dit komt na geruchten over een mogelijke overstap naar Ferrari in 2025. Pierre Waché, technisch directeur bij Red Bull, verklaarde dat het team “zeer voorzichtig” omgaat met Newey's vertrek.

Bron: Formule1nieuws.nl

Verandering in de technische staf van Red Bull
Eerder deze maand kondigde Red Bull aan dat Adrian Newey in 2025 het team zal verlaten. Newey, bekend om zijn meesterlijke ontwerpen die hebben bijgedragen aan de successen van Sebastian Vettel en Max Verstappen, wordt geleidelijk uitgefaseerd. Christian Horner, teambaas van Red Bull, gaf tijdens de Grand Prix van Miami aan dat Newey geen toegang meer heeft tot kritieke data en geen deel meer uitmaakt van technische vergaderingen.

Geruchten over een overstap naar Ferrari
Voorafgaand aan de Grand Prix van Emilia Romagna bevestigde Newey dat hij op zoek is naar een nieuwe uitdaging bij een ander team. Volgens geruchten zou de 65-jarige ontwerper al een contract hebben getekend bij Ferrari. Een mogelijke samenwerking tussen Newey en Ferrari zou een krachtig team kunnen vormen met onder andere zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en de snelle Charles Leclerc.

Reactie van Pierre Waché
Waché benadrukte dat de reputatie van Newey als de meest gedecoreerde ontwerper in de F1-geschiedenis hem niet zou moeten vrijwaren van de maatregelen die Red Bull neemt om intellectueel eigendom te beschermen. “Het maakt niet uit hoe groot je naam is, er is altijd een risico dat je IP [intellectueel eigendom"> meeneemt naar een concurrent,” aldus Waché.

Red Bull zonder Newey: De toekomst
Waché stelde dat Red Bull al enige tijd werkt zonder de directe betrokkenheid van Newey. Hij uitte vertrouwen in het team en de toekomst, hoewel hij toegaf dat Newey’s ervaring en scherpzinnigheid een gemis zullen zijn. "We hebben geprobeerd zonder hem te werken in bepaalde gebieden, en dat zal een grote uitdaging blijven, maar we zijn voorbereid," aldus Waché.

Het potentieel van een samenwerking met Ferrari
Een overstap van Newey naar Ferrari zou een aanzienlijke impact kunnen hebben op de prestaties van het Italiaanse team. Waché gaf aan dat hij zich niet persoonlijk zorgen maakt over Newey’s beslissing, maar meer over de concurrentie van Ferrari en McLaren in het algemeen. "Hij zal de prestaties van hun auto beïnvloeden, maar ik concentreer me momenteel op ons eigen team," zei Waché.

De rol van Pierre Waché binnen Red Bull
Waché ontkende dat hij de rol van Newey probeert over te nemen en benadrukte dat het succes van Red Bull te danken is aan het team als geheel en niet aan één individu. "Adrian was een belangrijk deel van het team, maar nu hij vertrekt, moet het team zonder hem slagen. Het succes komt van het team en verschillende actoren binnen het team, niet van één persoon," verklaarde Waché.

Red Bull blijft vastberaden
Het vertrek van Adrian Newey markeert het einde van een tijdperk voor Red Bull Racing. Terwijl Newey mogelijk zijn talenten naar Ferrari brengt, blijft Red Bull vastberaden om hun succes voort te zetten met een sterk en samenwerkend team. De komende jaren zullen uitwijzen hoe beide teams zich aanpassen aan deze veranderingen.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Diamond Member

Als newey weg gaat bij red bull, zult ge zien da de successen van red bull nie met max alleen te make hebbe, ma meer met newey. Dat zult ge, waarschijnlijk, wel pas binnen een jaar of 2, 3 merken

0 19-05-2024 11:04:25
;