Menu
© Sauber
Nieuws

Drama bij Audi en Sauber: Carlos Sainz verdrijft Valtteri Bottas en Zhou Guanyu

0 reacties | 893x gelezen
07-05-2024 17:13

ewald | Audi heeft Carlos Sainz als een belangrijke kandidaat op het oog voor het Sauber-team in 2025, wat de huidige coureurs mogelijk hun positie zou kunnen kosten. Na het binnenhalen van Nico Hülkenberg voor 2025, is een van de deuren bij Sauber/Audi al gesloten. De tweede deur wordt nu nauwlettend in de gaten gehouden, aangezien zowel Zhou Guanyu als Valtteri Bottas hun positie willen behouden en hopen op een toekomst met Audi.

Bron: Formule1nieuws.nl

Carlos Sainz in beeld bij Sauber/Audi
Carlos Sainz, die zonder contract zit voor 2025, wordt beschouwd als een van de meest gewilde coureurs op de markt. Sauber-teamlid Alessandro Alunni Bravi sprak openlijk over de interesse in Sainz en noemde hem een "top coureur" die overal gewild is. Sainz heeft al banden met Audi, omdat zijn vader, Carlos Sainz Sr., voor Audi rijdt in de Dakar Rally. De onderhandelingen tussen Sainz en Sauber/Audi worden nauwlettend gevolgd, en de mogelijkheid dat Sainz naar het team komt, is nog steeds aanwezig.

Toekomst van Zhou en Bottas onzeker
De komst van Hülkenberg en de potentiële interesse in Sainz brengt de toekomst van zowel Zhou Guanyu als Valtteri Bottas in gevaar. Zhou, die in 2022 debuteerde voor Sauber, en Bottas, die sinds 2022 bij het team zit, staan beide onder druk. Met Audi’s focus op de Chinese markt, lijkt Zhou iets beter gepositioneerd, terwijl Bottas erkende dat de situatie voor hem onzeker is.

Alunni Bravi over het bestuurderscontract
Alunni Bravi benadrukte dat het bestuurderscontract cruciaal is, niet alleen voor 2025, maar ook voor de toekomst van het Audi-team. Hij verklaarde dat de beslissing over de coureurs van Sauber/Audi complex is en alle opties open blijven, inclusief de huidige coureurs. Het doel is om een combinatie te vinden die past bij het project van Audi.

Concurrentie van Red Bull
Sainz heeft naar verluidt een aantrekkelijk aanbod van Audi ontvangen, maar staat ook in de belangstelling van Red Bull. De spanning stijgt, omdat beide teams geïnteresseerd zijn in de diensten van de Spaanse coureur. Voor Bottas en Zhou betekent dit dat ze nog moeten afwachten wat de toekomst voor hen in petto heeft, terwijl ze allebei hun best doen om hun positie te behouden.

Zhou en Bottas wachten af
Met de opkomende samenwerking tussen Audi en Sauber is het spannend om te zien welke coureurs hun toekomst in het team kunnen veiligstellen. De interesse in Carlos Sainz voegt een intrigerend element toe, terwijl de huidige coureurs, Zhou en Bottas, hun lot afwachten. De komende maanden zullen cruciaal zijn voor de toekomst van het team en de betrokken coureurs.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;