Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton breekt zijn stilte: "Ik heb genoeg van dit!"

0 reacties | 40231x gelezen
07-05-2024 17:04

ewald | Lewis Hamilton, zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1, heeft na 51 races zonder overwinning toegegeven dat hij genoeg heeft van de huidige situatie. Hij verlangt naar een terugkeer van Mercedes naar de topposities.

Bron: CBS news

Lewis Hamilton: 'We hebben hier genoeg van'
In een openhartig interview heeft Lewis Hamilton gezegd dat hij "genoeg" heeft van het gebrek aan overwinningen. Zijn laatste zege dateert van 2021, toen hij de voorlaatste race in Saoedi-Arabië won om het titelgevecht tot de laatste race in Abu Dhabi spannend te houden. Daar verloor hij de strijd met Max Verstappen, waardoor hij een recordbrekende achtste wereldtitel misliep.

De worsteling van Mercedes
Sindsdien heeft Mercedes moeite gehad om aan te haken in het nieuwe tijdperk van grondeffect aerodynamica. Het team heeft slechts één overwinning geboekt, met George Russell als winnaar in de Braziliaanse Grand Prix van 2022. Daardoor is Hamilton nu 51 races zonder overwinning, zijn langste periode zonder zege in zijn carrière. "Het is zwaar geweest, het is een echte uitdaging geweest", vertelde Hamilton aan CBS News. "Het had erger kunnen zijn."

Teamspirit en tegenslag
Hamilton benadrukt dat de moeilijke periode de teamgeest heeft versterkt. "Het is een overgangsperiode geweest waarin we als team dichter bij elkaar zijn gekomen door de moeilijke momenten. Er is veel kwetsbaarheid geweest binnen het team, wat ons dichter bij elkaar heeft gebracht. We bestaan om te winnen, en als dat niet gebeurt, moet je je perspectief aanpassen. Het gaat dan om verbetering en samenwerking. Dat proces heb ik echt genoten, maar na drie jaar is het tijd om terug te keren naar waar we horen."

Laatste kans bij Mercedes
Dit seizoen is Hamilton's laatste kans om Mercedes weer naar de top te brengen voordat hij vertrekt naar Ferrari. Echter, zijn laatste seizoen bij het team verloopt niet volgens plan. Ondanks de introductie van een nieuwe W15-auto, heeft Mercedes nog geen podiumplaats bereikt en staat het team op een verre vierde plaats in het constructeurskampioenschap. Hamilton's beste resultaat was een zesde plaats in Miami, en hij staat momenteel negende in het rijdersklassement met 27 punten.

Een emotioneel afscheid
Hamilton gaf toe dat hij had gehoopt op een beter laatste seizoen bij Mercedes. "Dat is waarschijnlijk het pijnlijkste deel," zei hij. "Iedereen in het team wil dat het een geweldig jaar wordt. Iedereen heeft zo hard gewerkt. Voor mij is deze reis enorm emotioneel geweest, omdat ik zoveel liefde heb voor dit team. Ik vertrek niet omdat ik ongelukkig ben, of vanwege relatieproblemen. Mercedes heeft me gesteund sinds ik 13 was, en ze zijn bij me geweest door dik en dun. Het is een vreemde overgang op dit moment."

Verlangen naar de top
Hamilton’s openhartigheid over zijn moeilijke periode en zijn verlangen om terug te keren naar de top met Mercedes, laat zien hoe diepgaand zijn band is met het team. Hoewel zijn laatste seizoen niet volgens plan verloopt, blijft zijn toewijding en passie voor de sport onmiskenbaar.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;