Menu
© Haas F1
Nieuws

Magnussen dicht bij schorsing na turbulent Miami-weekend

0 reacties | 288x gelezen
06-05-2024 15:09

ewald | Kevin Magnussen beleefde een bewogen weekend in Miami, vol frustraties en straffen. De sprintrace op het circuit leverde hem al meerdere tijdstraffen op in zijn duel met Lewis Hamilton. Vervolgens kreeg hij ook in de Grand Prix diverse sancties opgelegd. Magnussen moet nu serieus oppassen, want hij balanceert op het randje van een schorsing.

Bron: Formule1nieuws.nl

Straffen in sprintrace en grand prix
In de sprintrace kreeg Magnussen meerdere tijdstraffen en strafpunten. Hoewel hij zich nog niet direct in de gevarenzone bevond, ging het in de Grand Prix opnieuw mis. Magnussen veroorzaakte een Safety Car-periode door Logan Sargeant van de baan te duwen. Hiervoor kreeg hij een tijdstraf van tien seconden en twee strafpunten. Dit brengt zijn totaal op tien strafpunten, slechts twee verwijderd van een schorsing.

Extra waarschuwing
Magnussen had geluk dat hij geen extra strafpunten kreeg voor een ander incident. Tijdens de Safety Car-periode reed hij de pitstraat in zonder banden te wisselen. De stewards gaven hem een drive through penalty, die vanwege het einde van de race werd omgezet in een tijdstraf van twintig seconden. Gelukkig voor Magnussen kreeg hij hiervoor geen extra strafpunten.

Deense coureur op zijn hoede
Met tien strafpunten op zijn superlicentie moet Magnussen nu op zijn hoede zijn. Bij twaalf strafpunten volgt namelijk een automatische schorsing voor één race. Dit plaatst de Deense coureur in een penibele positie, zeker gezien zijn recente neiging tot fouten op de baan.

Gevolgen voor het team
Een schorsing van Magnussen zou niet alleen voor hem, maar ook voor zijn team grote gevolgen hebben. Een gemiste race kan leiden tot gemiste kansen op belangrijke punten in het kampioenschap. Bovendien kan het team de gridplaats niet zomaar opvullen met een andere coureur, aangezien een dergelijke vervanging eveneens van invloed is op de prestaties.

Magnussen op 10 strafpunten
Het turbulente weekend in Miami heeft Kevin Magnussen op scherp gezet. Met tien strafpunten op zijn superlicentie staat hij op het punt van schorsing. De komende races zullen cruciaal zijn voor Magnussen en zijn team, waarbij voorzichtig


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;