Menu
© Pirelli
Nieuws

Grand Prix Miami: Norris verslaat Verstappen in adembenemende race!

0 reacties | 385x gelezen
05-05-2024 23:41

ewald | Lando Norris heeft zijn eerste Grand Prix-zege binnengehaald in Miami. De jonge Brit reed een indrukwekkende race en haalde zijn tegenstanders in na een strategische pitstop. Max Verstappen, die met gripproblemen worstelde, eindigde als tweede. Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz kwamen respectievelijk als derde en vierde over de finish. Het was een spannende race vol actie, waarbij de Safety Car een cruciale rol speelde.

Bron: Formule1nieuws.nl

De opwarming: Strategische bandenkeuze
Voor de opwarmronde kozen bijna alle coureurs voor de mediumbanden. De enige uitzondering in de top veertien was Lewis Hamilton, die startte op de harde band. Valtteri Bottas was de enige die op de zachte band begon. Deze keuzes zorgden voor verschillende strategieën tijdens de race.

Pérez verliest controle in de eerste bocht
Bij de start kwam Charles Leclerc slecht weg, waardoor Sergio Pérez een kans zag om in te halen. Hij verremde zich echter volledig en miste zijn kans, waardoor hij terugviel naar de vijfde plek. Lando Norris, die op de zesde plek begon, sloot aan achter Pérez.

Piastri toont zijn potentieel
Oscar Piastri had een uitstekende start en toonde indrukwekkende race pace. Hij passeerde Leclerc aan het einde van de vierde ronde en nam de tweede plek in. Ondertussen bleef Max Verstappen aan de leiding, maar het verschil tussen hem en Piastri bleef gedurende de eerste stint stabiel. De Ferrari's zaten vast achter Piastri, die indrukwekkende topsnelheid toonde.

Norris schittert met snelle tijden
Norris zette de snelste tijden neer in de tweede stint, terwijl Verstappen worstelde met gripproblemen. Een incident met een paaltje leidde tot een korte Virtual Safety Car, waar de coureurs niet van konden profiteren. Na de herstart zocht Verstappen de pitstraat op, maar hij kon het tempo van Norris niet bijhouden.

Safety Car biedt Norris een kans
Logan Sargeant veroorzaakte een Safety Car na een incident met Kevin Magnussen. Dit bood Norris een goedkope pitstop, waardoor hij de leiding behield. Bij de herstart liet Norris opnieuw zien dat hij de snelste man was. Verstappen kon het tempo niet bijhouden en werd onder druk gezet door Leclerc. In het gevecht voor P4 beschadigde Carlos Sainz de voorvleugel van Piastri, die daardoor terugviel.

Norris behaalt eerste overwinning
In de laatste fase van de race veranderden de posities aan de top niet meer. Norris behaalde zijn eerste overwinning met een comfortabele voorsprong op Verstappen. Leclerc en Sainz eindigden respectievelijk als derde en vierde. Pérez hield Hamilton achter zich en eindigde als vijfde. De race was een spektakelstuk met veel actie en indrukwekkende prestaties, met Norris als stralende winnaar.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;