Menu
© Alpine
Nieuws

Nieuw puntensysteem kan de hele Formule 1 op zijn kop zetten!

0 reacties | 393x gelezen
26-04-2024 11:42

ewald | De belanghebbenden in de Formule 1 hebben besloten een voorstel om de puntenposities vanaf 2025 uit te breiden, voorlopig uit te stellen tot een later overlegmoment dit jaar. Dit besluit volgt na een initiële discussie tijdens de F1 Commissie vergadering in Genève. Hoewel er nog geen stemming verwacht werd, heeft dit onderwerp al voor de nodige opschudding gezorgd.

Bron: Formule1nieuws.nl

Het nieuwe voorstel: punten tot de 12e plaats
Het voorstel, dat naar verluidt is ingediend door een van de tien teams in de sport, stelt voor om de huidige structuur aan te passen zodat punten toegekend worden tot en met de 12e plaats, in plaats van de 10e. De verdeling van punten zou hierbij veranderen van een 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 structuur naar een 25-18-15-12-10-8-6-5-4-3-2-1 structuur, waarbij vanaf de achtste plaats de punten anders verdeeld worden.

De reactie van belangrijke figuren binnen de F1
De reacties op het voorstel zijn gemengd. Martin Brundle van Sky Sports F1 uitte op het platform X zijn bezorgdheid: "Punten in het wereldkampioenschap Formule 1 moeten hard bevochten en gewaardeerd worden, geen gelukstrekking waarbij iedereen wint." Daarentegen pleitte zijn collega-commentator David Croft voor een nog ruimere puntenverdeling, waarbij zelfs punten tot de 20e plaats worden toegekend.

Discussies en toekomstige plannen
De F1 Commissie heeft afgesproken dat er meer analyse nodig is voordat een definitief voorstel wordt gepresenteerd tijdens de F1 Commissie vergadering in juli. De discussie raakt niet alleen de toekomstige puntentoekenning, maar ook andere belangrijke kwesties zoals pre-seizoentests en technologische innovaties, zoals de introductie van achteruitkijkcamera’s op de auto's vanaf de Spaanse Grand Prix in juni.

Wat betekent dit voor de teams en coureurs?
De verandering zou een significante impact kunnen hebben op de strategieën van de teams en coureurs. Teams die vaak net buiten de top 10 eindigen, zoals Haas en Alfa Romeo, zouden kunnen profiteren van extra punten, wat hun posities in het constructeurskampioenschap zou kunnen verbeteren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;