Menu
© Ferrari
Nieuws

De verbluffende financiële waarde van de titelsponsordeal van Ferrari met HP onthuld

0 reacties | 417x gelezen
25-04-2024 10:42

ewald | Ferrari heeft recentelijk een titelsponsorovereenkomst gesloten met de Amerikaanse technologiegigant HP, een deal die opmerkelijk genoeg twee derde van de budgetlimiet van het team beslaat. Deze overeenkomst versterkt niet alleen de financiële basis van het Scuderia Ferrari-team, maar positioneert het ook als een van de meest lucratieve in de Formule 1-wereld.

Bron: Formule1nieuws.nl

Een nieuwe tijdperk voor Ferrari met HP als titelsponsor
Vanaf de Grand Prix van Miami zal de nieuwe titelsponsor, HP, prominent aanwezig zijn op zowel de F1-auto’s van Ferrari als op de teamkleding. Deze samenwerking, die meerdere jaren zal duren, is niet alleen een financiële impuls maar markeert ook een belangrijke strategische draai voor Ferrari. De integratie van HP’s technologische expertise belooft innovaties op en naast de racetrack, waarbij Ferrari's streven naar een duurzame toekomst centraal staat.

Impact van de HP-overeenkomst op de budgetcap van Ferrari
Volgens Formule 1-journalist Will Buxton is de deal met HP jaarlijks goed voor een bedrag van $90 miljoen, wat neerkomt op tweederde van de budgetcap die Ferrari ter beschikking staat. Dit zet de overeenkomst in een exclusief licht, zelfs in vergelijking met Red Bull’s overeenkomst met Oracle, die naar verluidt $300 miljoen waard is over een periode van vijf jaar. De financiële armslag die Ferrari door deze deal krijgt, biedt hen een significant voordeel in het competitieve klimaat van de Formule 1.

Ferrari's innovatieve benadering en duurzaamheidsbeloften versterkt door HP
De CEO van Ferrari, Benedetto Vigna, benadrukt hoe deze nieuwe partnerschap met HP past binnen Ferrari’s visie op innovatie en duurzaamheid. Het streven naar koolstofneutraliteit en het opleiden van de volgende generatie zijn sleutelcomponenten van Ferrari’s toekomstvisie, iets waar HP’s betrokkenheid ongetwijfeld aan zal bijdragen. Met een gedeelde waardeoriëntatie tussen beide bedrijven, ligt de focus op langdurige vooruitgang en technologische ontwikkeling.

Speciale evenementen en programma’s ondersteund door de HP-deal
Naast de primaire F1-activiteiten zal HP ook betrokken zijn bij de Ferrari F1 Academy en de esports-programma's van het team. Deze uitgebreide samenwerking toont aan hoe Ferrari en HP gezamenlijke belangen zien in zowel de real-world als digitale competities. Met deze uitgebreide benadering beoogt Ferrari haar aanwezigheid in verschillende arena's te verstevigen en een breder publiek te vermaken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;