Menu
© Mercedes
Nieuws

Hamiltons dringende oproep aan Mercedes: "Verpruts het niet in Suzuka!" - Zijn toekomst op het spel?

0 reacties | 503x gelezen
05-04-2024 11:22

ewald | In een opmerkelijke ontwikkeling binnen de Formule 1 wereld heeft Lewis Hamilton, de zevenvoudig wereldkampioen, een duidelijke boodschap voor zijn team Mercedes afgegeven na een veelbelovende dag met de W15 in Suzuka, Japan. Na de aankondiging in februari dat hij in 2025 naar Ferrari zal overstappen, heeft Hamilton zijn slechtste seizoensstart ooit doorgemaakt met Mercedes, waarbij hij in de eerste drie races niet hoger dan de zevende plaats is geëindigd.

Bron: Formule1nieuws.nl

De uitdagingen en prestaties in Australië
Hamiltons seizoen bereikte een nieuw dieptepunt tijdens de laatste race in Australië, waar hij na slechts 15 ronden moest opgeven vanwege een motorstoring. Dit volgde op een teleurstellende kwalificatie waarin hij niet verder kwam dan Q2, waarbij Hamilton toegaf dat hij zich "het minst zelfverzekerd ooit" voelde met de Mercedes-auto.

Opmerkelijke verbetering in Suzuka
Echter, tijdens de vrijdagtrainingen in Suzuka toonde Hamilton een aanzienlijke verbetering, waarbij hij als vijfde eindigde in FP1, op slechts een halve seconde achter de toonaangevende Red Bull van Max Verstappen, en verbeterde naar de tweede plaats in de door regen beïnvloede middagsessie.
Na de tweede oefensessie uitte Hamilton zijn tevredenheid over de prestaties van de W15, die zich in een "betere positie" bevond in Japan, en drong er bij Mercedes op aan om geen overbodige aanpassingen te doen die zijn weekend zouden kunnen verpesten.

Hamiltons visie op regelwijzigingen
Hamilton bekritiseerde ook de regelwijziging voor het seizoen 2024 van de F1, die heeft geleid tot een aanzienlijke vermindering van de rijtijd in FP2, aangezien teams geen extra bandensets meer krijgen in het geval van een natte sessie. Deze verandering, volgens Hamilton, ontmoedigt teams om uit te rijden op intermediates, wat volgens hem weinig zin heeft.

Conclusie
Lewis Hamiltons weekend in Japan markeert een keerpunt voor de coureur en zijn team, waarbij zijn oproep aan Mercedes om "het niet te verprutsen" een echo vindt in de harten van Formule 1-fans over de hele wereld. Terwijl Hamilton zich voorbereidt op zijn overstap naar Ferrari in 2025, blijven zijn prestaties en feedback van cruciaal belang voor Mercedes in het huidige seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;