Menu
© Alpine
Nieuws

Pierre Gasly spreekt geruchten tegen over het overgewicht van Alpine na teleurstellende prestatie in Bahrein

9 reacties | 376x gelezen
02-03-2024 15:02

ewald | In de wereld van Formule 1 racing, waar elke kilogram en elke seconde telt, heeft Pierre Gasly recent geruchten ontkracht dat de Alpine A524 aanzienlijk overgewicht zou hebben. Ondanks een moeizame start tijdens het openingsweekend van de Grand Prix van Bahrein, waar zowel Gasly als zijn teamgenoot Esteban Ocon vroeg uit de kwalificatie vielen, blijft het team optimistisch over de toekomstige prestaties.

Bron: Formule1nieuws

Ontkenning van overgewicht door Pierre Gasly
Gasly, die bekend staat om zijn directe en openhartige communicatie, benadrukte dat de beweringen over het overgewicht van de A524, die naar verluidt 10 tot 11 kilogram boven het minimumgewicht van 798kg zou liggen, overdreven zijn. Hij erkende echter dat zelfs een overschot van 2 kilogram de auto zes honderdsten van een seconde zou kosten. In de Formule 1 kan zelfs zo'n schijnbaar kleine tijdsmarge een aanzienlijk verschil maken in de kwalificatie en raceprestaties.

De uitdagingen en strategieën van Alpine
Het team van Alpine staat voor uitdagingen, maar is vastbesloten om deze te overwinnen. Met een focus op gewichtsreductie en chassisverbeteringen, evenals geplande upgrades, is het team gericht op het verbeteren van hun prestaties. Gasly's vertrouwen in het team en de toekomstige ontwikkelingen geeft blijk van een positieve houding en een strategische aanpak om de competitie voor te blijven.

Geduld en vertrouwen in de toekomst
Hoewel de eerste kwalificatie van het seizoen niet verliep zoals gehoopt, benadrukt Gasly het belang van geduld en vertrouwen in de strategie van het team. Met de wetenschap dat de auto niet het volledige potentieel laat zien, is het cruciaal om objectief te blijven en de voortgang na enkele races te evalueren. Het team is zich bewust van de noodzaak om op verschillende gebieden verbeteringen door te voeren, niet alleen in een specifieke afdeling.

Conclusie
Alpine en Pierre Gasly staan voor een uitdagende periode, maar met de juiste aanpassingen, strategieën en teamgeest, zijn ze klaar om de competitie een stap voor te zijn. Hun vastberadenheid en focus op continue verbetering zullen cruciaal zijn voor hun succes in de komende races.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;