Menu
© Haas F1
Nieuws

Ontdek het unieke tijdschema van de Grand Prix van Bahrein 2024

9 reacties | 906x gelezen
26-02-2024 09:34

ewald | De Formule 1-wereld staat op het punt om het seizoen 2024 op een spectaculaire wijze te beginnen met de Grand Prix van Bahrein. Dit evenement, dat zich onderscheidt door zijn zaterdagse race, markeert een spannende aftrap van het nieuwe raceseizoen. Gelegen in de adembenemende omgeving van Sakhir, biedt het Bahrain International Circuit een unieke uitdaging voor de teams en coureurs.

Bron: Formule1nieuws

Een vroege start voor een onvergetelijk seizoen
Dit jaar wordt de race op zaterdag verreden, een dag eerder dan gebruikelijk. Deze beslissing is genomen om de teams te accommoderen met het oog op de Grand Prix van Saoedi-Arabië de volgende week, die ook op een zaterdag plaatsvindt vanwege het begin van de Ramadan. Dit unieke schema benadrukt de flexibiliteit en aanpassingsvermogen van de Formule 1 organisatie om een soepel seizoensverloop te waarborgen.

Het Bahrain International Circuit: Een woestijnavontuur
Het circuit van Bahrein, gelegen in de majestueuze woestijn van Sakhir, staat bekend om zijn uitdagende omstandigheden. Het zand van de woestijn, dat vaak over de baan waait, voegt een extra element van onvoorspelbaarheid toe aan de race. Coureurs moeten hun vaardigheden en strategieën aanpassen om de beste grip en snelheid te vinden op dit dynamische circuit.

Belangrijke momenten in het tijdschema van de Grand Prix van Bahrein
De actie begint op donderdag met de eerste vrije training, gevolgd door een tweede sessie later op de dag. Vrijdag biedt de laatste kans voor teams om hun auto's te finetunen tijdens de derde vrije training, voordat de spanning stijgt tijdens de kwalificatierondes. De climax van het weekend, de Grand Prix van Bahrein, vindt plaats op zaterdag, waarbij elke ronde, elke bocht en elke strategische beslissing telt.

Donderdag 29 februari
Eerste vrije training: 12:30 uur
Tweede vrije training: 16:00 uur

Vrijdag 1 maart
Derde vrije training: 13:30 uur
Kwalificatie: 17:00 uur

Zaterdag 2 maart
Grand Prix van Bahrein: 16:00 uur

Maak deel uit van de actie
Terwijl de motoren brullen en de coureurs zich opmaken voor de strijd, biedt de Grand Prix van Bahrein een onvergetelijke ervaring voor zowel de aanwezigen als de miljoenen fans wereldwijd. Dit evenement is niet alleen een test van snelheid en vaardigheid, maar ook van uithoudingsvermogen en strategie. Mis deze sensationele start van het Formule 1-seizoen 2024 niet.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;