Menu
© Red Bull
Nieuws

Chaos in Bahrein: Putdeksels veroorzaken opschudding tijdens cruciale F1 2024 tests!

9 reacties | 750x gelezen
23-02-2024 10:45

ewald | Tijdens de laatste testdag in Bahrein voor het Formule 1-seizoen 2024, kwamen de teams opnieuw voor uitdagingen te staan door problemen met putdeksels op het circuit. De derde en tevens laatste testdag werd opgeschrikt door rode vlaggen, waardoor de sessie vroegtijdig werd onderbroken. Dit incident markeert een voortzetting van de technische tegenslagen die het evenement al vanaf de tweede testdag plaagden.

Bron: Formule1nieuws

Leclerc en Hamilton getroffen door rondvliegend putdeksel
Het probleem begon toen Charles Leclerc van Ferrari over de kerbs bij bocht 11 reed en een putdeksel omhoog zoog, wat vervolgens ook Lewis Hamilton trof. Deze gebeurtenis leidde tot een rode vlag en een voortijdige beëindiging van de ochtendsessie, waarna een volledige inspectie van de baan werd uitgevoerd om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. Als gevolg hiervan werd de middagsessie verlengd om de verloren tijd te compenseren.

Perez ondervindt problemen met hetzelfde putdeksel
Minder dan een half uur na het begin van de laatste testdag deed zich een nieuw incident voor met hetzelfde putdeksel bij bocht 11. Sergio Perez reed met zijn Red Bull RB20 over de kerbs, waardoor het putdeksel loskwam. Dit leidde tot een nieuwe onderbreking van de testsessie en dwong de teams terug naar de
pitlane.

Reacties en gevolgen voor de teams
Charles Leclerc bevestigde dat zijn ontmoeting met het stuk metaal een gat in de vloer van zijn auto had veroorzaakt, wat noodzaakte tot een wisseling van de vloerplaat van de SF-24. Deze incidenten benadrukken de onvoorspelbaarheid en de potentiële gevaren van het circuit, wat de teams voor extra uitdagingen stelt tijdens hun voorbereidingen op het komende seizoen.

Conclusie
De problemen met putdeksels tijdens de Formule 1-tests in Bahrein 2024 hebben niet alleen voor disruptie gezorgd maar ook voor belangrijke veiligheidslessen voor de toekomst. Teams en organisatoren zullen nauw moeten samenwerken om dergelijke incidenten te voorkomen en de veiligheid van de coureurs te waarborgen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;