Menu
© Ferrari
Nieuws

Van de racebaan naar groene revolutie: Mattia Binotto's verrassende nieuwe rol onthuld!

9 reacties | 886x gelezen
22-02-2024 11:19

ewald | Na een opmerkelijke periode bij Ferrari, waarin Mattia Binotto zich ontpopte als een centrale figuur binnen het Formule 1-team, heeft hij nu een nieuwe wending aan zijn carrière gegeven. Binotto, wiens leiderschap bij Ferrari kenmerkend was voor zowel successen als uitdagingen, stapt over naar een sector die steeds belangrijker wordt in onze hedendaagse samenleving: de ontwikkeling van elektrische en hybride motoren.

Bron: Formule1nieuws

Binotto's nieuwe rol bij TEXA
Bij TEXA, een vooraanstaand Italiaans bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van diagnoseapparatuur voor auto's, vrachtwagens, motorfietsen en landbouwvoertuigen, gaat Binotto een cruciale rol spelen. Als Managing Director van de e-Powertrain divisie zal hij zijn expertise en visie inzetten om innovatie te sturen in de elektrificatie van voertuigen. Zijn doel is om deze divisie wereldwijd op de kaart te zetten als de standaard in het ontwerp, de productie en de levering van elektrische en hybride motoronderdelen, waaronder motoren, inverters, krachtbronnen en bijbehorende software.

De impact van Binotto's overstap
Deze carrièrestap van Binotto is niet alleen een nieuw hoofdstuk voor hem persoonlijk maar duidt ook op een belangrijke verschuiving in de focus van auto-industrie professionals. Van de snelle wereld van Formule 1 naar de toekomstgerichte sector van elektrische mobiliteit, Binotto's overgang benadrukt het groeiende belang van duurzame technologieën in de automobielindustrie. Het is een bewijs dat de expertise ontwikkeld in de racewereld waardevolle inzichten en innovaties kan brengen in de bredere context van voertuigtechnologie en milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen.

Conclusie
Mattia Binotto's overstap naar TEXA en de leiding over de e-Powertrain divisie is een significante ontwikkeling voor zowel zijn carrière als de auto-industrie. Zijn achtergrond in de Formule 1, gecombineerd met zijn nieuwe rol, positioneert hem als een bruggenbouwer tussen de dynamische wereld van autosport en de vooruitstrevende sector van elektrische voertuigtechnologie. Met Binotto aan het roer van TEXA's e-Powertrain divisie, kunnen we een spannende toekomst tegemoet zien in de ontwikkeling van elektrische en hybride motoren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;