Menu
© Red Bull
Nieuws

Formule 1 onthult mega-deal: Suzuka blijft het hart van de Japanse Grand Prix tot 2029!

9 reacties | 723x gelezen
02-02-2024 11:39

ewald | De Formule 1 heeft officieel bevestigd dat het iconische Suzuka Circuit de gastheer blijft van de Japanse Grand Prix tot ten minste 2029. Dit nieuws volgt op speculaties over een mogelijke verhuizing naar Osaka, maar met deze nieuwe overeenkomst blijft een van de meest geliefde circuits in de F1-wereld behouden voor de sport.

Bron: Formule1nieuws

Een circuit geliefd bij coureurs en fans
Suzuka staat bekend om zijn uitdagende lay-out, met beroemde bochten zoals de 130R en de snelle Esses die de eerste sector vormen. Het circuit heeft een rijke geschiedenis in de Formule 1, met tal van memorabele kampioenschappen die hier zijn beslist. De continuïteit van Suzuka op de F1-kalender verzekert dat deze traditie voortduurt.

De impact van de nieuwe deal op de Formule 1-kalender
Met de nieuwe overeenkomst verhuist de Japanse Grand Prix naar een vroeger moment in het seizoen, als de vierde ronde van het kampioenschap. Deze wijziging maakt deel uit van F1's inspanningen om de kalender te regionaliseren, wat de logistiek en emissies van het reizen moet verminderen. Dit draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de sport, met als doel netto nul koolstofemissies tegen 2030.

De toewijding van Suzuka aan duurzaamheid en gemeenschapsontwikkeling
De Honda Mobilityland Corporation, de beheerder van het Suzuka Circuit, heeft zich verbonden aan het creëren van een duurzame toekomst en het verwelkomen van fans tijdens de lente-editie van de Grand Prix in 2024. De samenwerking met lokale gemeenschappen en overheidsinstanties benadrukt de rol van Suzuka in de bevordering van de motorsportcultuur en industriële ontwikkeling.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;