Menu
© Red Bull
Nieuws

Exclusief: De waarheid over Red Bull's Formule 1 talentenjacht - Crawford onthult alles over Helmut Marko's 'oneerlijke' methoden!

9 reacties | 887x gelezen
30-01-2024 09:36

ewald | In de wereld van Formule 1 is Helmut Marko, de adviseur van Red Bull Racing en hoofd van hun juniorenprogramma, berucht om zijn directe en onverbiddelijke aanpak. Jak Crawford, een jong talent recentelijk uit Red Bulls juniorenprogramma gezet, werpt licht op Marko’s rigoureuze stijl.

Bron: Formule1nieuws

De druk van presteren: Crawford's ervaring met Marko
Op 18-jarige leeftijd en na een seizoen in de Formule 2 met Hitech Pulse-Eight, waarbij Crawford als 13e eindigde in het klassement, besloot Red Bull de banden met de jonge Amerikaanse coureur te verbreken. Ondanks zes podiumplaatsen, waaronder een overwinning in de Sprint race op Red Bulls thuisbaan in Spielberg, zag het team geen toekomst meer met Crawford.

Marko's directheid: Een tweesnijdend zwaard
Crawford beschrijft de post-race gesprekken met Marko als intens en onomwonden. Marko's directheid en openheid worden vaak als 'te eerlijk' en soms zelfs als 'oneerlijk' ervaren. Volgens Crawford legt Marko veel vertrouwen in zijn rijders, maar zijn de verwachtingen hooggespannen. De communicatie is kort en bondig, waarbij Marko vaak met een diepe stem de prestaties van de coureur kritisch onder de loep neemt.

Crawfords nieuwe richting na Red Bull
Hoewel hij niet langer onderdeel uitmaakt van het Red Bull programma, blijft Crawford actief in de Formule 2, nu met DAMS. Hij beschrijft het als een 'vreemde' situatie, gezien zijn jonge leeftijd en de lange weg die hij al heeft afgelegd in de autosport. Zijn focus ligt nu op het behalen van het kampioenschap in de F2, een doel dat ook gesteund wordt door zijn nieuwe team.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;