Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton's toekomstbeslissing: Blijft hij of verlaat hij de Formule 1?

9 reacties | 829x gelezen
30-01-2024 08:54

ewald | Lewis Hamilton, een naam die synoniem staat voor snelheid, passie en ongeëvenaarde prestaties in de Formule 1, staat op een kruispunt in zijn carrière. Op weg naar zijn veertigste verjaardag, blijft de toekomst van deze Britse coureur in de F1 onzeker. Hamilton, die in januari 39 werd, heeft onlangs een tweejarige contractverlenging bij Mercedes ondertekend voor de seizoenen 2024 en 2025. Dit betekent echter niet automatisch dat hij in 2025 nog steeds actief zal zijn in de F1.

Bron: Formule1nieuws

Liefde-haatverhouding met de Formule 1
Hamilton's relatie met de Formule 1 is complex. Enerzijds spreekt zijn passie voor de sport boekdelen, anderzijds geeft hij toe dat er momenten zijn waarop hij het haat. In een interview met FORMULA 1 Magazine gaf hij toe dat hij nog steeds dezelfde liefde voor de sport voelt als in het begin van zijn carrière, maar dat hij ook momenten van twijfel kent. "Het is een liefde-haatverhouding, soms hou je er meer van dan op andere momenten," zei hij.

De weg naar een achtste wereldtitel
Hamilton, die in zijn carrière zeven wereldtitels heeft behaald, is duidelijk over één ding: een achtste titel zal niet de beslissende factor zijn in zijn beslissing om al dan niet in de Formule 1 te blijven. Ondanks dat hij sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 geen race meer heeft gewonnen, blijft hij een competitieve en gedreven coureur. Zijn langste periode zonder overwinning in de sport heeft hem niet ontmoedigd; in plaats daarvan blijft hij gefocust op zijn doel om nogmaals wereldkampioen te worden.

De toekomst na de Formule 1
Wat betreft zijn toekomst na de Formule 1, blijft Hamilton open voor mogelijkheden. Hoewel hij geen concrete plannen heeft, sluit hij niet uit dat hij na zijn actieve racecarrière nog steeds betrokken zal blijven bij de sport. "Ik kan me niet voorstellen niet meer te rijden en toch nog ergens in een pitbox te zijn," merkte hij op. "Misschien is het beter om een sabbatical te nemen en dan te zien of ik nog terug wil komen."❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;