Menu
© Pirelli
Nieuws

Ontdek de grote uitdaging van Fernando Alonso met de Aston Martin AMR24 - Zal dit de game-changer van 2024

9 reacties | 594x gelezen
29-01-2024 09:36

ewald | Aston Martin's nieuwe hoop in de Formule 1, de AMR24, heeft al voor zijn eerste ronde op het circuit de aandacht getrokken, met name door Fernando Alonso. Na een seizoen vol pieken en dalen, waar Alonso als vierde eindigde in het kampioenschap met acht podiumplaatsen, heeft de Spanjaard hoge verwachtingen van zijn tweede seizoen bij het team. Alonso, een ster in het vorige kampioenschap op 42-jarige leeftijd, heeft bewezen dat hij nog steeds kan concurreren met de beste rijders. Echter, Aston Martin's ontwikkelingsproblemen leidden tot een daling in prestaties, resulterend in een vierde plaats voor Alonso en een vijfde plaats voor het team in het kampioenschap.

Bron: Formule1nieuws

Problemen in de Voorbereiding: Zwaar Stuur van de AMR24
Het team streeft naar verbetering dit seizoen met een geoptimaliseerde AMR24. Alonso's rijke ervaring kwam al snel naar voren toen hij tijdens de voorbereidingen in de simulator een probleem ontdekte met het "zware" sturen van de auto. Hoewel dit niet op de baan was, benadrukte Alonso het realisme van de simulator, wat Aston Martin een "idee" gaf van wat de auto zou kunnen doen, zowel goed als slecht. Tijdens het simuleren van 100 tot 120 ronden op drie verschillende circuits in de Aston Martin-simulator, ontdekte Alonso het stuurprobleem, wat duidt op mogelijke uitdagingen op de baan.

De Rol van de Simulator in de Voorbereidingen
Voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn niet alleen beperkt tot de auto zelf. Alonso en zijn teamgenoot Lance Stroll hebben talloze ronden in de simulator afgelegd ter voorbereiding op de lancering van het team op 12 februari. De precieze aard van de simulatoroefeningen, waarbij elke ronde met extreme precisie en focus moet worden herhaald, is cruciaal voor de ontwikkeling van de AMR24.

Fernando Alonso's Focus op Details
De voorbereidingen omvatten niet alleen de auto, maar ook de fysieke en mentale voorbereiding van Alonso. Dit omvat stoelfittingen, FIA-extractietests en het bepalen van de juiste pedaalpositie en ooghoogte voor de 24 Grands Prix van dit jaar. Alonso benadrukt het belang van het aanpassen aan de verschillende eisen van circuits zoals Monza en Monaco, en de noodzaak om een stoelpositie te vinden die aan alle eisen voor het seizoen voldoet.

Conclusie
Terwijl het team en Alonso zich voorbereiden op een nieuw seizoen met de AMR24, blijven de uitdagingen en verwachtingen hoog. Het oplossen van problemen zoals het zware sturen en het optimaliseren van de auto voor verschillende circuits zal cruciaal zijn voor het succes van Aston Martin en Fernando Alonso in het komende Formule 1-seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;