Menu
© Pirelli
Nieuws

Madrid schokt de Formule 1 wereld: Betaalt dubbel zo veel als Barcelona voor Grand Prix!

9 reacties | 738x gelezen
26-01-2024 09:51

ewald | Het recente nieuws dat Madrid vanaf 2026 gastheer zal zijn van de Formule 1, heeft voor veel opschudding gezorgd. Het contract, gesloten voor een periode van tien jaar, laat een significante financiële inzet zien van de Spaanse hoofdstad. Madrid heeft aangekondigd maar liefst 48 miljoen euro per jaar te zullen betalen om de Grand Prix naar haar straten te brengen. Dit bedrag is aanzienlijk hoger dan de 26 miljoen euro die Barcelona jaarlijks betaalt voor het Circuit de Barcelona-Catalunya. Deze financiële overmacht van Madrid zet de toekomst van de Formule 1 races in Barcelona onder druk en markeert een potentiële verschuiving in de dynamiek van Europese race-locaties.

Bron: Formule1nieuws

Barcelona's reactie: onderhandelingen en toekomstperspectieven
Ondanks de financiële uitdagingen blijft Circuit de Barcelona-Catalunya tot eind 2026 een vaste waarde op de F1-kalender. De leiding van het circuit, samen met F1 CEO Stefano Domenicali, is momenteel in gesprek over een mogelijke verlenging van het contract. Gezien de nieuwe financiële situatie, zou het circuit echter aanzienlijke concessies moeten doen om competitief te blijven. Dit scenario benadrukt een groeiende trend waarbij grote steden bereid zijn aanzienlijke bedragen te betalen voor het hosten van prestigieuze sportevenementen zoals de Formule 1.
Impact op de toekomst van de Formule 1
De keuze van Madrid om aanzienlijk meer te investeren in de Formule 1 heeft niet alleen gevolgen voor Barcelona, maar ook voor de algehele structuur van de racekalender. Met deze ontwikkeling kunnen andere Europese steden, evenals steden uit de Verenigde Staten en het Midden-Oosten, geïnspireerd raken om soortgelijke of zelfs hogere investeringen te doen om deel uit te maken van de Formule 1-wereld. Dit zou kunnen leiden tot een toekomst waarin traditionele circuits mogelijk plaats moeten maken voor nieuwe, meer winstgevende locaties.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;