Menu
© Red Bull
Nieuws

Maya Weug: Nederlands racetalent schittert in F1 Academy met Ferrari

10 reacties | 807x gelezen
18-01-2024 15:13

ewald | De Nederlandse autosport heeft een nieuwe ster aan de horizon: Maya Weug. Deze 19-jarige coureur, die bekend staat om haar indrukwekkende prestaties, is bevestigd als de vertegenwoordiger van Ferrari in de prestigieuze F1 Academy. Met haar deelname aan deze raceklasse, die functioneert als voorprogramma in de Formule 1, markeert Weug een belangrijk moment in de geschiedenis van de Nederlandse autosport.

Bron: Formule1nieuws

Prema Racing: het platform voor Weugs debuut in de F1 Academy
Binnen de F1 Academy zal Weug racen voor Prema Racing, een team dat bekend staat om zijn succes en ontwikkeling van jong talent. Dit biedt een unieke kans voor Weug om haar vaardigheden te slijpen en te strijden tegen andere opkomende sterren in een omgeving die nauw verbonden is met de Formule 1.

Een pad naar succes: Weugs opkomst in de autosport
Sinds haar toetreding tot de Ferrari Academy in 2021 heeft Weug een aanzienlijke groei doorgemaakt. Haar opmars in het FRECA-kampioenschap, waar zij regelmatig in de top tien finishte, benadrukt haar potentieel en vastberadenheid. Deze progressie heeft geleid tot haar huidige rol in de F1 Academy, een platform dat ongetwijfeld haar vaardigheden verder zal ontwikkelen.

De F1 Academy: een nieuwe horizon in vrouwelijke autosport
Opgericht na het faillissement van de W Series, richt de F1 Academy zich op het ontwikkelen van vrouwelijk racetalent. Met Susie Wolff aan het roer als managing director, belooft de klasse een spannend seizoen in 2024 met zeven races. De nauwe samenwerking met de Formule 1 en een budget van 2,25 miljoen euro benadrukken het belang en de toewijding aan deze nieuwe raceklasse.

De rol van Ferrari en andere F1-teams in de F1 Academy
Ferrari's betrokkenheid bij de F1 Academy, waarbij het team deelnemers zoals Weug ondersteunt, is een voorbeeld van de toewijding van Formule 1-teams aan de ontwikkeling van vrouwelijk racetalent. Vanaf 2024 is het voor deze teams verplicht om een coureur te sponsoren in de F1 Academy, waarmee de band tussen beide raceklassen verder wordt versterkt.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;