Menu
© Ferrari
Nieuws

Madrid Grand Prix: veelbelovende ontwikkelingen voor de Formule 1 in 2026

9 reacties | 744x gelezen
17-01-2024 07:13

ewald | In de wereld van Formule 1 gonst het van de geruchten over een mogelijke nieuwe toevoeging aan de racekalender: de Madrid Grand Prix. Volgens meerdere bronnen uit Spanje is deze nieuwe race, die gepland staat voor 2026, dichter bij werkelijkheid dan ooit. Officials uit Madrid zijn al lange tijd in gesprek met de Formule 1 organisatie, en een aankondiging zou zelfs al volgende week kunnen plaatsvinden.

Bron: Formule1nieuws

Impact op de huidige Spaanse Grand Prix
De introductie van de Madrid Grand Prix zou grote gevolgen kunnen hebben voor de huidige Spaanse Grand Prix in Barcelona, die sinds 1991 op het Circuit de Barcelona-Catalunya wordt gehouden. Hoewel het huidige contract van dit circuit loopt tot 2026, bestaat er twijfel over de haalbaarheid van twee Formule 1 races in Spanje na dat jaar. F1 CEO Stefano Domenicali heeft eerder aangegeven dat het onwaarschijnlijk is dat er na 2026 twee races in één land zullen plaatsvinden, tenzij er significante veranderingen optreden.

Spanje als gastland voor meerdere races
Carlos Sanz de Barros, president van de FIA Senaat, ziet echter wel mogelijkheden voor meerdere races in Spanje. Hij wijst op het voorbeeld van de Verenigde Staten en Italië, waar meerdere races worden gehouden. Met de mogelijke toevoeging van Madrid aan de Formule 1-kalender, zou Spanje zich kunnen voegen bij deze landen.

Een historische terugkeer naar Madrid
De laatste Formule 1 race in Madrid vond plaats in 1981 op het Jarama circuit. Carlos Sainz Sr., de vader van de huidige Ferrari-coureur Carlos Sainz Jr., benadrukt het belang van de terugkeer van de Grand Prix naar Madrid. Hij gelooft dat de race een significante impact zal hebben op de stad en benadrukt dat er geen vaste regel is dat de Grand Prix altijd op dezelfde locatie moet plaatsvinden.

De toekomst van Formule 1 in Spanje
Met de potentiële toevoeging van de Madrid Grand Prix, staat Spanje op het punt een centrale rol te spelen in de wereld van de Formule 1. De combinatie van historische circuits en nieuwe, spannende locaties belooft een boeiende toekomst voor zowel de sport als de fans.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;