Menu
© Red Bull
Nieuws

Revolutie in de Formule 1: Ontdek de schokkende veranderingen voor F1 Sprint in 2024!

9 reacties | 1056x gelezen
14-01-2024 19:59

ewald | De Formule 1 staat aan de vooravond van potentiële veranderingen in de Sprint kwalificatie voor het seizoen 2024. Na een experimenteel jaar in 2023, waarbij de Sprint zijn eigen dag kreeg met kwalificaties op zaterdagochtend en de sprintwedstrijd in de namiddag, lijkt een terugkeer naar de vrijdag in het verschiet te liggen. Dit is een van de twee voorstellen die momenteel worden overwogen door de F1-commissie.

Bron: Formule1nieuws

Herziening van de parc fermé regels en mogelijke invoering van omgekeerde grids
Naast de verschuiving van de Sprint naar de vrijdag, wordt ook de parc fermé regelgeving heroverwogen. De huidige regel, waarbij auto's vanaf de start van de kwalificatie op vrijdag in parc fermé condities verkeren, heeft geleid tot klachten van coureurs en teams over onvoldoende tijd voor het afstellen van de auto's. Een meer radicale verandering zou de introductie van omgekeerde startgrids kunnen zijn, hoewel de details hiervan nog steeds onderwerp van discussie zijn.

Reacties vanuit de F1-wereld: Steun en kritiek op de huidige format
De huidige Sprint format heeft zowel steun als kritiek ontvangen vanuit de F1-gemeenschap. Wereldkampioen Max Verstappen en voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner hebben zich uitgelaten over de sprintwedstrijden. Verstappen heeft kritiek geuit, terwijl Steiner de variëteit en spanning die sprintwedstrijden met zich meebrengen benadrukte.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;