Menu
© Pirelli
Nieuws

De transformatie van Monza: Een nieuw tijdperk voor het iconische F1-circuit

9 reacties | 626x gelezen
10-01-2024 07:20

ewald | Het legendarische Monza-circuit, een juweel in de kroon van de Italiaanse autosport, staat aan de vooravond van een ingrijpende transformatie. Deze veranderingen zijn niet alleen een reactie op de tijdgeest, maar ook een essentiële stap om de toekomst van de Formule 1 op deze historische locatie te waarborgen. De contractverlenging na 2025 hangt af van deze cruciale aanpassingen, waarmee een nieuw tijdperk voor Monza wordt ingeluid.

Bron: Formule1nieuws

Essentiële verbeteringen: Veiligheid, duurzaamheid en modernisering
Met een investering van 21 miljoen euro is het duidelijk: Monza zet hoog in op modernisering. De focus ligt op het verbeteren van de baangeometrie, het verwijderen van oneffenheden en het optimaliseren van de waterafvoer. Deze werkzaamheden, die verder gaan dan enkel oppervlakkige aanpassingen, zijn cruciaal voor het verbeteren van de algehele structuur en veiligheid van de baan. De vernieuwing strekt zich uit tot het vervangen van de curbstones en het herinvoeren van grindbakken bij de eerste en tweede chicane, wat een knipoog is naar de rijke historie van het circuit.

Technologische innovatie en respect voor traditie
Het project omvat meer dan alleen fysieke verbeteringen. Er is een nadruk op het gebruik van duurzaam gewonnen materialen en het verminderen van geluidsoverlast, wat de ecologische voetafdruk van het circuit aanzienlijk vermindert. Dit alles wordt gedaan met respect voor de iconische status van Monza, gelegen in het op een na grootste omheinde park in Europa. De plannen omvatten ook het verbeteren van de toegankelijkheid met nieuwe onderdoorgangen voor voertuigen en het scheiden van voetgangers- en voertuigverkeer.

Betrokkenheid van overheid en autosportautoriteiten
De renovatie van Monza is een collectieve inspanning, ondersteund door zowel de Italiaanse overheid als vooraanstaande figuren in de autosport. Belangrijke stakeholders, zoals Stefano Domenicali, CEO van de Formule 1, en Angela Sticchi Damiani, president van de Automobile Club d’Italia, benadrukken het belang van deze werkzaamheden om Monza's positie binnen de Formule 1 te behouden en te versterken.

Monza's toekomst: Een beloftevolle horizon
Deze ingrijpende werkzaamheden zijn niet alleen een belofte voor een veiliger en moderner circuit, maar ook een testament van de toewijding om de rijke historie van Monza te behouden. Met de blik gericht op de Italiaanse Grand Prix van 2024, belooft Monza een toonbeeld van innovatie en erfgoed te blijven in de wereld van de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;