Menu
© Ferrari
Nieuws

Exclusief: Ferrari Verliest Top Sponsor aan Rivaal Aston Martin - Het Volledige Verhaal

9 reacties | 1068x gelezen
31-12-2023 10:45

ewald | In de dynamische wereld van de Formule 1 zijn sponsorwisselingen een veelvoorkomend fenomeen. Echter, de recente ontwikkelingen tussen Ferrari en hun sponsor Estrella Galicia trekken bijzondere aandacht. Sinds 2021, toen Carlos Sainz zijn debuut maakte bij de legendarische Italiaanse renstal, was Estrella Galicia een zichtbare partner. Hun logo sierde zowel de auto's als de helmen van Sainz, wat de merkbekendheid van Estrella Galicia aanzienlijk verhoogde.

Bron: Formule1nieuws

De overstap van Estrella Galicia naar Aston Martin
Het jaar 2023 markeert een significante verschuiving voor zowel Ferrari als Estrella Galicia. De aankondiging dat Estrella Galicia de samenwerking met Ferrari beëindigt en naar Aston Martin overstapt, is meer dan alleen een verandering van logo's op de auto's. Deze beweging weerspiegelt de strategische beslissingen en allianties binnen de Formule 1-wereld. Het is interessant te noteren dat Estrella Galicia's banden met Fernando Alonso, die in 2018 zijn Indy500-debuut maakte met McLaren Honda, een sleutelrol lijken te spelen in deze overgang.

Ferrari's nieuwe samenwerking met Asahi Europa
Terwijl Estrella Galicia een nieuw hoofdstuk begint met Aston Martin, kondigt Ferrari hun nieuwe samenwerking aan met Asahi Europa, de eigenaar van het biermerk Peroni. Deze samenwerking is niet alleen een reactie op het vertrek van Estrella Galicia, maar ook een strategische zet die nieuwe deuren opent voor Ferrari in de biermarkt en daarbuiten. Het is noemenswaardig dat Peroni voorheen geassocieerd werd met Aston Martin, wat deze sponsorwisseling nog interessanter maakt.

De invloed van sponsordeals op de Formule 1-teams en hun prestaties
Sponsordeals spelen een cruciale rol in de Formule 1, niet alleen in termen van financiële steun, maar ook wat betreft merkpositionering en internationale zichtbaarheid. Deze recente ontwikkelingen tussen Ferrari, Estrella Galicia en Aston Martin benadrukken hoe de dynamiek tussen teams en sponsors kan evolueren en de richting van zowel de teams als de sponsors kan beïnvloeden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;