Menu
© Ferrari
Nieuws

Hoe Ferrari de code van Red Bull's F1 succes probeert te kraken: Een blik achter de schermen!

10 reacties | 716x gelezen
28-12-2023 17:56

ewald | Bij de recente onthullingen over het design van Red Bull's RB19 vloer, stond Ferrari voor een interessante uitdaging. Terwijl Red Bull een ongeëvenaarde dominantie in de Formule 1 van 2023 toonde, met 21 overwinningen uit 22 races, heeft Ferrari nauwgezet de strategieën en innovaties van hun concurrent bestudeerd. Volgens Enrico Cardile, het hoofd aerodynamica van Ferrari, is het echter niet zo eenvoudig om deze innovaties direct te kopiëren. In plaats daarvan bieden ze waardevolle inzichten en inspiratie voor Ferrari's eigen ontwerpproces.

Bron: Formule1nieuws

Ferrari's aanpak: Inspiratie boven imitatie
Ferrari heeft erkend dat een één-op-één kopie van Red Bull's ontwerp niet haalbaar is. De subtiele verschillen in ontwerpfilosofie en uitvoering vereisen een gedetailleerde analyse en aanpassing. Ferrari richt zich daarom op het begrijpen van de achterliggende principes van Red Bull's ontwerpen en het aanpassen van deze inzichten aan hun eigen unieke specificaties. Dit proces van leren en aanpassen is cruciaal om concurrerend te blijven in de snel evoluerende wereld van de Formule 1.

De weg voorwaarts voor Ferrari
Terwijl Ferrari werkt aan het verfijnen van hun strategieën, blijft de focus op het creëren van een auto die niet alleen snel is, maar ook veelzijdig in verschillende raceomstandigheden. Het doel is om een wagen te ontwikkelen die de kracht en efficiëntie van Red Bull evenaart, terwijl het toch trouw blijft aan Ferrari's unieke ontwerpfilosofie en erfgoed. Met een rijke geschiedenis in de Formule 1, is Ferrari vastberaden om terug te keren naar de top van het podium.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;