Menu
© Alpine
Nieuws

Alpine verandert het spel: Nieuwe waardering schokt Formule 1 markt!

9 reacties | 747x gelezen
18-12-2023 10:55

ewald | Alpine, een prominente speler in de Formule 1, heeft onlangs een significante stap gezet door 24% van haar aandelen te verkopen aan Otro Capital. Deze recente ontwikkeling biedt een unieke kijk op de huidige marktwaarde van Formule 1-teams. Eerder werden teams als Ferrari en Mercedes geschat op meer dan 3 miljard euro, maar de recente verkoop van Alpine werpt nieuw licht op deze schattingen.

Bron: Formule1nieuws

Waardering van Alpine
Voor de verkoop werd Alpine gewaardeerd op ongeveer 1.3 miljard euro. Echter, na de transactie, waarbij Otro Capital minder dan een kwart van de aandelen voor 200 miljoen euro kocht, blijkt de waardering van het bedrijf op 900 miljoen euro te liggen. Deze informatie, vrijgegeven in een persbericht, markeert een belangrijk moment in de financiële geschiedenis van de Formule 1.

Invloedrijke investeerders
De investering van Otro Capital is niet onopgemerkt gebleven. Bekende sporters zoals American Football-spelers Patrick Mahomes en Travis Kelce, golfer Rory Mcllroy, bokser Anthony Joshua en voetballer Juan Mata hebben zich bij deze investering aangesloten. Hun betrokkenheid benadrukt de groeiende interesse van topatleten in de Formule 1-sector.

Bestuurlijke veranderingen
Als onderdeel van de overeenkomst met Otro Capital, zal Alec Schneider, mede-eigenaar van de investeringsmaatschappij, toetreden tot het bestuur van het Alpine F1-team. Deze toevoeging aan het bestuur zou de strategische richting van Alpine kunnen beïnvloeden, met een mogelijke focus op verdere financiële groei en sportieve successen.

Conclusie
Deze recente ontwikkeling rondom Alpine benadrukt de dynamische en snel veranderende wereld van de Formule 1. Met de betrokkenheid van topinvesteerders en sporticonen blijft de Formule 1 een fascinerende arena voor zowel sportieve als financiële ontwikkelingen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;