Menu
© Pirelli
Nieuws

Officieel: McLaren vestigt nieuw wereldrecord met snelste Formule 1 pitstop

10 reacties | 752x gelezen
09-12-2023 17:34

ewald | De wereld van Formule 1 staat bekend om zijn snelheid en precisie, zowel op de baan als in de pitstraat. McLaren heeft recentelijk een nieuwe standaard gezet in deze snelle wereld door het Guinness Wereldrecord voor de snelste pitstop in de Formule 1 te verbreken.

Bron: Formule1nieuws

Dit historische moment vond plaats tijdens de Grand Prix van Qatar, waar het team een verbluffende pitstop van 1.80 seconden realiseerde voor coureur Lando Norris. Deze prestatie overtrof het vorige record van Red Bull Racing, dat in 2019 in Brazilië een tijd van 1.82 seconden neerzette.

De impact van 18-inch wielen op pitstops
Een opmerkelijke verandering in het seizoen 2022 was de introductie van 18-inch wielen, wat een grotere uitdaging vormde voor de pitcrews vanwege het extra gewicht. Ondanks deze verandering, en de voorspellingen dat pitstops hierdoor langzamer zouden worden, heeft McLaren bewezen dat met voldoende oefening en toewijding, records gebroken kunnen worden. Naast Norris' recordbrekende stop, voltooide het team ook een indrukwekkende 2.00-seconden stop voor Oscar Piastri in dezelfde race.

McLaren's dominantie in pitstop tijden
In de strijd om de snelste pitstops heeft McLaren zich duidelijk onderscheiden van de concurrentie. In het seizoen 2023 hebben zij zes van de tien snelste pitstops gerealiseerd, een prestatie die de expertise en coördinatie van het team benadrukt. Hoewel Red Bull Racing consequent sterke prestaties in de pitstraat leverde, waardoor ze voor het zesde opeenvolgende jaar de titel in deze categorie behielden, is het duidelijk dat McLaren's recente prestatie een nieuwe benchmark heeft gezet in de wereld van de Formule 1.

De toekomst van pitstops in de Formule 1
Deze recente ontwikkeling door McLaren roept vragen op over de toekomst van pitstops in de Formule 1. Zal deze recordbrekende tijd de norm worden, of zal het een uitzonderlijke prestatie blijven? Één ding is zeker: de innovatieve geest en constante drang naar verbetering in de Formule 1 zorgen ervoor dat teams zoals McLaren blijven streven naar nieuwe hoogten en het verbreken van bestaande records.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;