Menu
© Mercedes
Nieuws

Schokkende ontwikkelingen: Toto Wolff in het midden van een FIA-Schandaal over vertrouwelijke informatie!

9 reacties | 1031x gelezen
05-12-2023 19:23

ewald | De Internationale Automobielfederatie (FIA) heeft onlangs een verklaring uitgegeven naar aanleiding van beschuldigingen in de media dat Toto Wolff, teambaas van Mercedes, vorig jaar vertrouwelijke informatie in handen zou hebben gekregen. Deze beschuldigingen zijn naar voren gekomen in een artikel van het Formule 1-magazine BusinessF1, waarin wordt gesuggereerd dat Wolff informatie heeft ontvangen van een medewerker van de Formule 1.

Bron: BusinessF1

Beschuldigingen over het lekken van gevoelige gegevens
Volgens het rapport zou Wolff tijdens de Grand Prix van Singapore in 2022 vertrouwelijke informatie van binnen de FIA hebben ontvangen. Deze informatie betrof de latere bevestigde overtreding van de financiële regelgeving door Red Bull. Het rapport stelt dat Wolff deze informatie aan de media heeft gelekt voordat Red Bull zelf op de hoogte was gesteld van hun overtreding.

Vermeende rol van Shaila-Ann Rao en Susie Wolff
Er wordt ook beweerd dat Shaila-Ann Rao, een voormalige medewerker van Mercedes en destijds interim-secretaris-generaal van de FIA, de informatie aan Wolff zou hebben doorgespeeld. Daarnaast uiten andere teambazen zorgen over Wolffs toegang tot vertrouwelijke informatie, mede doordat hij getrouwd is met Susie Wolff, de huidige directeur van de F1 Academy feeder-serie.

Onderzoek door de Compliance-afdeling van de FIA
De FIA heeft in hun verklaring de speculaties in de media erkend en aangegeven dat hun Compliance-afdeling de zaak onderzoekt. "De FIA is zich bewust van speculaties in de media over het lekken van vertrouwelijke informatie aan een teambaas van de F1 door een medewerker van de FOM," luidt de verklaring. "De Compliance-afdeling van de FIA onderzoekt deze kwestie."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;