Menu
© Aston Martin
Nieuws

Jessica Hawkins: De vrouw die de Formule 1 stormenderhand veroverde!

9 reacties | 708x gelezen
05-12-2023 19:16

ewald | In de wereld van de Formule 1 is het ongewoon om vrouwen in de cockpit van de snelste auto's ter wereld te zien. Maar Jessica Hawkins, Aston Martin's rijdersambassadeur, doorbreekt deze barrières. In september werd Hawkins de eerste vrouw die in vijf jaar tijd een moderne F1-auto bestuurde. Ze nam de AMR21 mee voor enkele ronden op de Hungaroring, een mijlpaal die aantoont dat de autosportindustrie steeds inclusiever wordt

Bron: Formule1nieuws

Van W Series tot Aston Martin ambassadeur
Jessica Hawkins heeft een indrukwekkende racecarrière. Ze heeft drie seizoenen in de W Series gereden en werd in 2021 ambassadeur voor Aston Martin. Haar talent bleef niet onopgemerkt, want naast haar rol in de autosport was ze ook stuntcoureur voor de James Bond-film "No Time to Die". Deze veelzijdigheid toont aan dat Hawkins niet alleen op het circuit, maar ook daarbuiten een kracht is waarmee rekening moet worden gehouden.

Hawkins' ambities voor 2024 en verder
Hawkins' testrit in de AMR21 in 2024 is slechts het begin van haar ambities. Ze streeft ernaar om meer tijd in de auto door te brengen en haar vaardigheden verder te ontwikkelen. Haar vastberadenheid en ambitie om meer betrokken te zijn bij het testen en racen voor Aston Martin, wijzen op een veelbelovende toekomst in de Formule 1.

Nico Rosberg's indruk van Hawkins' prestaties
Interessant is dat Nico Rosberg, voormalig Formule 1-kampioen, zeer onder de indruk was van Hawkins' prestaties tijdens de testritten. Hoewel de exacte tijden niet zijn vrijgegeven, bevestigde Rosberg dat Hawkins' rondetijden indrukwekkend waren in vergelijking met de officiële testcoureur. Dit bevestigt Hawkins' potentieel en vaardigheid op het hoogste niveau van autosport.

De rol van vrouwen in de Formule 1
Jessica Hawkins' opkomst als een prominente figuur in de Formule 1 markeert een significante verandering in de sport. Haar succes en doorzettingsvermogen inspireren jonge vrouwen over de hele wereld om hun dromen in de motorsport na te jagen. Hawkins' reis benadrukt het belang van diversiteit en inclusiviteit in de Formule 1 en de bredere autosportindustrie.

Conclusie
Jessica Hawkins' reis in de Formule 1 is niet alleen een persoonlijk succesverhaal, maar ook een inspiratie voor velen. Haar ambitie en toewijding openen de deuren voor meer vrouwen in de sport en dragen bij aan de evolutie van de Formule 1 als een meer inclusieve en diverse arena.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;