Menu
© Ferrari
Nieuws

Charles Leclerc scoort megacontract bij Ferrari - Is dit het einde van Carlos Sainz bij het team?

9 reacties | 11874x gelezen
03-12-2023 13:29

ewald | Charles Leclerc staat op het punt een baanbrekende vijfjarige overeenkomst met Ferrari te ondertekenen. Dit nieuwe contract zou een salaris van €50 miljoen in het laatste jaar omvatten, een verdubbeling ten opzichte van zijn huidige startsalaris van €25 miljoen.

Bron: Formule1nieuws

De deal is een duidelijke indicatie van Ferrari's vertrouwen in Leclerc, vooral na een seizoen waarin Ferrari achter Mercedes eindigde in het kampioenschap. De nieuwe overeenkomst, met prestatiegerelateerde uitstapclausules vanaf het derde jaar, onderstreept Leclercs sleutelrol in de toekomstplannen van het team.

De onzekere toekomst van Carlos Sainz
Terwijl Leclerc's toekomst bij Ferrari rooskleurig lijkt, is de situatie voor Carlos Sainz minder duidelijk. Sainz, die in 2023 de Grand Prix van Singapore won, streeft naar een verlenging van minimaal twee jaar. Ferrari lijkt echter meer geneigd tot een eenjarige deal, vooral met het oog op Lando Norris van McLaren als een potentiële vervanger. Sainz heeft onlangs geruchten over een overstap naar Audi, dat in 2026 toetreedt tot de Formule 1, krachtig ontkend.

Leclerc en Sainz: Een dynamisch duo met een onzekere toekomst
De dynamiek tussen Leclerc en Sainz is cruciaal voor Ferrari's succes. Leclerc's nieuwe contract bevestigt zijn status als een van de leidende figuren in de Formule 1. De onzekerheid rond Sainz' toekomst creëert echter spanning binnen het team, waarbij Ferrari's langetermijnvisie mogelijk veranderingen in de rijdersopstelling vereist.

Ferrari's uitdaging in het post-2024 tijdperk
Na F1 2024 lopen de contracten van zowel Leclerc als Sainz af, waardoor Ferrari voor een belangrijke beslissing staat. Hoe het team deze situatie benadert, kan cruciaal zijn voor hun aspiraties om de dominantie van Mercedes en Red Bull te doorbreken. Met Leclerc stevig in het zadel en Sainz die nog steeds strijdt voor zijn plaats, staat Ferrari voor een interessante en potentieel beslissende periode in hun racegeschiedenis.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;