Menu
© Andretti Global
Nieuws

Andretti's Formule 1 Toekomst: Alpine in Onderhandeling voor Motorlevering

9 reacties | 1046x gelezen
30-11-2023 13:23

ewald | De Formule 1-wereld staat aan de vooravond van een boeiende ontwikkeling: de mogelijke intrede van Andretti als het 11e team op de grid. Dit Amerikaanse team, gesteund door Cadillac, navigeert momenteel door een complex proces van goedkeuringen en onderhandelingen. Hoewel ze succesvol de strenge toelatingseisen van de FIA hebben doorstaan, is hun deelname nog allesbehalve zeker. De Formule 1-teams en Formula One Management (FOM) moeten nog overtuigd worden van de toegevoegde waarde van Andretti in de competitie.

Bron: Formule1nieuws

Alpine's betrokkenheid bij Andretti's F1-plannen
Het pad naar de Formule 1 is bezaaid met uitdagingen voor Andretti. Hun pre-overeenkomst met Alpine's moederbedrijf Renault is inmiddels verlopen, wat een nieuwe hindernis vormt. Zonder een Cadillac-motor tot ten minste 2028, is er een tijdelijke oplossing nodig voor de periode 2026-2028. Alpine lijkt bereid deze leemte te vullen. Mohammed Ben Sulayem, president van de FIA, heeft zelfs gesuggereerd dat de FIA een van de bestaande motorfabrikanten kan bevelen om Andretti van motoren te voorzien, indien nodig.

De onderhandelingen tussen Alpine en Andretti
Interim teambaas Bruno Famin van Alpine heeft bevestigd dat er gesprekken plaatsvinden met Andretti en General Motors. Hoewel deze gesprekken momenteel op een laag pitje staan, ligt dit niet aan Alpine. De vertraging komt voort uit de lange duur van het goedkeuringsproces bij de FIA en FOM. Alpine staat open voor hernieuwde gesprekken zodra Andretti groen licht krijgt van Formule 1.

De weg voorwaarts voor Andretti in de Formule 1
Het wachten is nu op een besluit van Formule 1 over de deelname van Andretti. F1-chef Stefano Domenicali heeft aangegeven dat er geen haast is bij dit proces. De focus ligt op het nemen van de juiste beslissingen. De toevoeging van Andretti aan de grid zou een significante impact hebben op de dynamiek van de sport, zowel competitief als commercieel. Het potentieel van een nieuw team, in samenwerking met een gevestigde naam als Alpine, belooft een spannende toekomst voor de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;