Menu
© Pirelli
Nieuws

De spanning in Abu Dhabi: Hamilton en Alonso's grensverleggende strijd

9 reacties | 960x gelezen
29-11-2023 08:47

ewald | Lewis Hamilton en Fernando Alonso hebben door de jaren heen een iconische rivaliteit ontwikkeld in de Formule 1. Deze rivaliteit, die zijn oorsprong vindt in 2007 toen ze teamgenoten waren bij McLaren, heeft zich ontwikkeld tot een van de meest boeiende verhalen in de sport. Hun meest recente confrontatie tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi 2023 heeft opnieuw bewezen hoe intens deze strijd kan zijn.

Bron: Formule1nieuws

Abu Dhabi 2023: Een tactisch schouwspel
De Grand Prix van Abu Dhabi was het toneel van een fascinerend schouwspel tussen deze twee veteranen van de sport. Alonso, die net uit de pits kwam, leek het gaspedaal los te laten en maakte een opvallende beweging richting de muur op weg naar bocht 5. Hamilton beschuldigde de Aston Martin-coureur van 'remtesten', een claim die door de stewards werd onderzocht, maar zonder verdere actie.

De DRS-dans: Een spel van kat en muis
Het incident draaide allemaal om de naderende DRS-activeringslijn, waarbij geen van beide coureurs kwetsbaar wilde zijn voor de inhaalhulp op de twee achterliggende rechte stukken. Mark Webber, voormalig Red Bull-coureur, merkte op dat dit neerkwam op gevaarlijk rijgedrag. "Het is persoonlijk," analyseerde hij. "Ze spelen met de DRS-punten, Fernando probeerde het DRS-punt te manipuleren... Dat had behoorlijk gênant kunnen worden, maar ook gevaarlijk."

Alonso's listige reactie en Hamiltons ervaring
Gevraagd naar Hamiltons beschuldiging van remtesten, reageerde Alonso met een glimlach: "Niets. Lewis is natuurlijk erg slim, begrijpt de sport heel goed en heeft veel ervaring, maar ik heb er meer van." Alonso verwijst hier naar een soortgelijk incident in Canada in 2012. "In beide gevallen heb ik gewonnen, dus het is oké," voegde hij eraan toe.

Eindresultaat: De stand in het kampioenschap
Ondanks de spanningen op de baan, was het Hamilton die het seizoen als derde afsloot in het kampioenschap, 28 punten voor op Alonso. Deze voortdurende competitie tussen twee van de meest ervaren coureurs in de Formule 1 blijft een boeiend element in de sport.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;