Menu
© Pirelli
Nieuws

Ontdek waarom Fernando Alonso de FIA openlijk bekritiseert na de Abu Dhabi GP!

9 reacties | 1107x gelezen
25-11-2023 19:56

ewald | Fernando Alonso heeft onlangs forse kritiek geuit op de Internationale Autosportfederatie (FIA) na zijn ervaringen tijdens de kwalificatiesessie in Abu Dhabi. Alonso, die als zevende kwalificeerde, noemde de kwalificatie de "slechtste sessie" van een Formule 1-weekend. Dit komt door de recente regelwijzigingen die het voor coureurs lastiger maken om vrije ruimte op de baan te vinden.

Bron: Formule1nieuws

De problematiek van de kwalificatiesessies
De kwalificatiesessie in Abu Dhabi toonde wederom het beeld van coureurs die in de rij staan om de pitstraat te verlaten en vervolgens moeite hebben om vrije lucht te vinden. De recente toevoeging van de racestewards van de FIA om inhalen in de pitstraattunnel te voorkomen na een incident met Max Verstappen tijdens de oefensessie, voegt een extra complicatie toe voor de coureurs.

Alonso's visie op de veranderingen in de Formule 1
Alonso, die sinds 2001 actief is in de Formule 1, heeft in de loop der jaren veel veranderingen meegemaakt. Echter, hij is van mening dat de kwalificatie het slechtst is geworden sinds zijn intrede, met de nieuwe regels van de FIA die strenger worden toegepast. Alonso benadrukt dat de sessie, die voorheen het hoogtepunt van het weekend was, nu de slechtste is door problemen met verkeersmanagement en baanlimieten.

De strikte houding van de FIA en de impact op de coureurs
De FIA, onder leiding van Mohammed Ben Sulayem, houdt zich strikter aan de regels, wat niet altijd in het voordeel is van de coureurs. Alonso hoopt te herstellen van zijn zevende startpositie, maar geeft toe dat McLaren hen waarschijnlijk zal verslaan in een "normale race".

Conclusie: Alonso's kijk op de huidige staat van F1-kwalificaties
Fernando Alonso's kritiek op de FIA benadrukt de groeiende frustraties onder coureurs over de huidige staat van de Formule 1-kwalificaties. Zijn opmerkingen werpen een licht op de noodzaak van heroverweging van de kwalificatiesessies om de opwinding en eerlijkheid in de sport te behouden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;