Menu
© Ferrari
Nieuws

Onthuld: De waarheid achter Carlos Sainz's crash in Abu Dhabi!

9 reacties | 1505x gelezen
24-11-2023 22:00

ewald | Carlos Sainz, de ervaren coureur van Ferrari, maakte een cruciale opmerking na zijn crash tijdens de oefensessie van de Grand Prix in Abu Dhabi. Slechts acht minuten in de tweede vrije training (FP2) resulteerde een spin van Sainz in een harde botsing met de barrière bij bocht 3 op het Yas Marina Circuit, wat leidde tot een vertraging van bijna 30 minuten. De coureur bevond zich in de 'vuile lucht' van een andere auto, wat zijn crash beïnvloedde, samen met een hobbel op de baan die door andere coureurs ook werd opgemerkt.

Bron: Formule1nieuws

De Impact van de hobbel
Sainz, ongedeerd uit het wrak gekomen, wees de hobbel aan als de oorzaak van zijn crash. Hij benadrukte dat de huidige Formule 1-auto's, die dicht op het wegdek rijden met een stijve vering, moeite hebben met het absorberen van hobbels in vergelijking met vorige generaties. Hij verklaarde: "Er is om een of andere reden een verandering in de baan in vergelijking met andere jaren. Er zijn twee hobbels - één bij de uitgang van bocht 2 en één bij de ingang van bocht 3 - die de auto erg verstoren met deze nieuwe generatie auto's."

De uitdagingen van de nieuwe generatie F1-auto's
Sainz merkte op dat kleine oneffenheden op de baan een grote impact kunnen hebben op de prestaties en controle van de huidige generatie F1-auto's. Hij gaf aan dat hij tijdens de eerste vrije training (FP1) bijna werd verrast door de hobbel en aanpassingen maakte in de afstelling en rijlijn om het te vermijden. Desondanks werd hij tijdens FP2 opnieuw verrast door de hobbel, wat leidde tot zijn crash.

Reacties en aanpassingen
Ondanks de crash, toonde Sainz veerkracht en was klaar om verbeteringen aan te brengen voor de volgende dag. Hij gaf toe dat er veranderingen waren tussen FP1 en FP2, die mogelijk hebben bijgedragen aan het ongeval, maar ging niet in detail over deze aanpassingen. Zijn focus lag op het begrijpen van de dynamiek van de auto en het circuit om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden.

Conclusie en vooruitblik
De crash van Carlos Sainz benadrukt de uitdagingen waarmee coureurs worden geconfronteerd door veranderingen in circuitomstandigheden en de evolutie van de Formule 1-auto's. De aanpak van Sainz na het incident toont zijn professionaliteit en vastberadenheid om zich aan te passen en te overwinnen, kenmerken die essentieel zijn voor succes in de wereld van de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;