Menu
© Ferrari
Nieuws

De strijd om de top: Aston Martin, AlphaTauri en Alfa Romeo brengen upgrades voor de F1-finale in Abu Dhabi 2023

9 reacties | 944x gelezen
24-11-2023 09:55

ewald | Het seizoen van de Formule 1 2023 nadert zijn hoogtepunt met de aankomende Grand Prix in Abu Dhabi. Terwijl de meeste teams hun focus al hebben verlegd naar het volgende seizoen, zijn er drie teams die vastberaden zijn om hun positie in het kampioenschap te verbeteren: Aston Martin, AlphaTauri en Alfa Romeo. Deze teams hebben nieuwe upgrades geïntroduceerd voor hun wagens in een laatste poging om hun positie in het constructeurskampioenschap te versterken.

Bron: Formule1nieuws

Technische innovaties van Aston Martin
Aston Martin, momenteel vijfde in het constructeurskampioenschap, heeft een aantal significante wijzigingen aangebracht. Hun beam wing is verbreed om compatibel te zijn met de nieuwe bovenste achtervleugelmontage. Deze aanpassing zou de aerodynamica en stabiliteit van de auto moeten verbeteren. De bovenste achtervleugel zelf heeft ook verschillende revisies ondergaan, inclusief een verandering in het frontaanzicht en een aangepaste behandeling van de vleugeltip. Aston Martin biedt twee opties voor de flapconfiguratie, wat duidt op een flexibele strategie afhankelijk van de circuitomstandigheden.

AlphaTauri’s focus op de vloerontwikkeling
AlphaTauri staat zeven punten achter Williams en heeft slechts een voorsprong van vijf punten op Alfa Romeo. Hun upgrades richten zich voornamelijk op de vloer van de auto. Zowel het voorste als centrale deel van de vloer is aangepast ten opzichte van de basisgeometrie. Ook de vloerhekjes hebben wijzigingen ondergaan, wat wijst op een streven naar verbeterde downforce en efficiëntie.

Alfa Romeo’s vernieuwde voorvleugel
Alfa Romeo, die zich momenteel net boven de laatste plaats bevindt, heeft een hernieuwde focus gelegd op de voorvleugel van hun auto. De endplate van de voorvleugel is opnieuw ontworpen en de flappen zijn opnieuw geprofileerd, wat duidt op een streven naar verbeterde luchtstroom en downforce aan de voorkant van de auto.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;