Menu
© McLaren
Nieuws

McLaren's revolutionaire Livery in Abu Dhabi: Kunst ontmoet snelheid in de Formule 1!

9 reacties | 858x gelezen
22-11-2023 22:39

ewald | Het Formule 1-team van McLaren staat bekend om zijn innovatieve en opvallende auto-ontwerpen. Dit weekend, tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi, zal McLaren een unieke livery presenteren, ontworpen door de getalenteerde kunstenaar Nujood Al-Otaibi. Deze speciale livery is niet alleen een esthetische keuze, maar draagt ook een krachtige boodschap van inclusiviteit en bewustwording.

Bron:

Inspiratiebron achter de livery: Nujood Al-Otaibi's visie
Nujood Al-Otaibi, een kunstenaar met een gehoorbeperking, interpreteert geluid op een unieke wijze. Haar design voor de McLaren MCL60 is geïnspireerd door deze persoonlijke ervaring, en brengt zo een diepere dimensie naar de Formule 1-wereld. Het ontwerp benadrukt niet alleen McLaren's commitment aan diversiteit, maar viert ook de kracht van perceptie en de rol van kunst in de sport.

McLarens doelstellingen in Abu Dhabi: Meer dan alleen racen
Naast het tonen van de nieuwe livery, heeft McLaren ook een duidelijk doel voor ogen in Abu Dhabi. Met slechts 11 punten verschil met Aston Martin in het constructeurskampioenschap, is de race niet alleen een platform voor artistieke expressie, maar ook een cruciale strijd om de vijfde plaats. Het team, dat een sterke comeback heeft gemaakt dit seizoen, is vastberaden om op een hoge noot te eindigen.

De betekenis van de Driven By Change-campagne
McLaren's Driven By Change-campagne, gelanceerd tijdens de Abu Dhabi Grand Prix van 2021, keert terug met deze nieuwe livery. De campagne symboliseert een streven naar verandering en progressie binnen de Formule 1, waarbij McLaren een leidende rol inneemt in het bevorderen van diversiteit en inclusiviteit in de sport.

Afsluiting van een opmerkelijk seizoen voor McLaren
Het Formule 1-seizoen van 2023 was voor McLaren een jaar van uitdagingen, maar ook van aanzienlijke groei en ontwikkeling. De Grand Prix van Abu Dhabi markeert niet alleen het einde van het seizoen, maar ook de viering van McLaren's veerkracht en innovatievermogen. Met de unieke livery en sterke raceprestaties hoopt McLaren het seizoen op een memorabele wijze af te sluiten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;