Menu
© Pirelli
Nieuws

Exclusief: Aston Martin onthult baanbrekende strategieën voor de Formule 1 in Abu Dhabi - Wat betekent dit voor hun toekomst?

9 reacties | 1698x gelezen
22-11-2023 10:08

ewald | Aston Martin heeft bevestigd dat ze hun experimenten met de Formule 1-auto van 2023 zullen voortzetten tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi en de daaropvolgende eendaagse test.

Bron: Formule1nieuws

Deze stap is onderdeel van een strategie om hun positie in het kampioenschap, waar ze van de tweede naar de vijfde plaats zijn gezakt, te verbeteren. In de Verenigde Staten introduceerde Aston Martin vorige maand een omvangrijk upgrade-pakket, maar ondervond moeilijkheden met het afstemmen van de updates tijdens een sprintweekend, wat resulteerde in een dubbele Q1-uitval in de kwalificaties - een unieke gebeurtenis dit seizoen.

Innovaties en Uitdagingen voor Aston Martin
Om de uitdagingen het hoofd te bieden, trok het team zich terug uit de parc fermé-beperkingen en schakelde Fernando Alonso over naar een oudere specificatie van de AMR23 voor kruisvergelijkingstests. Na verdere evaluaties in Mexico, combineerde Aston Martin verschillende onderdelen van beide specificaties in Brazilië, wat bijdroeg aan Alonso's terugkeer op het podium. Ondanks dat Lance Stroll herstelde van een reeks slechte prestaties met opeenvolgende vijfde plaatsen, stelt teambaas Mike Krack dat Aston Martin nog steeds niet volledig bovenop hun problemen is.

De Complexiteit van Formule 1-Auto's
Krack benadrukt dat het arroganter zou zijn te beweren dat ze alles onder controle hebben. De auto's in de Formule 1 zijn complex en er valt nog veel te leren. Dit leerproces zal cruciaal zijn voor de ontwikkeling van hun nieuwe auto. Stroll's opmars van de 19e naar de 5e plaats en Alonso's herstel tot de 9e plaats in Las Vegas hielpen Aston Martin om hun achterstand op McLaren in het constructeurskampioenschap te verkleinen tot 11 punten.

Aston Martin's Strategie tegen McLaren
Op de vraag of Aston Martin hun strategie tegen McLaren zal veranderen, antwoordt Krack dat hun focus vooral ligt op het hebben van een snelle auto in Abu Dhabi, aangezien ze achterlopen. Ze richten zich niet op verdedigen, maar op voluit gaan en dan de resultaten zien.

De Kracht van Aston Martin in Raceafstand
Hoewel Aston Martin's 2023-challenger over het algemeen sterker presteert over een raceafstand dan in een enkele snelle ronde, betwist Krack dat de resultaten van de meest recente kwalificatiesessie, waar Alonso en Stroll respectievelijk als 14e en 10e eindigden, bewijzen dat het Britse merk zijn prestaties in één ronde moet verbeteren. Hij geeft aan dat de kwalificatie voor velen een raadsel was, mede door de banden in het juiste temperatuurvenster te krijgen op het juiste moment.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;