Menu
© AlphaTauri
Nieuws

De harde realiteit achter AlphaTauri's strijd in Las Vegas

9 reacties | 993x gelezen
21-11-2023 14:59

ewald | Het raceweekend in Las Vegas was een opmerkelijk moment voor het AlphaTauri-team, met name voor Daniel Ricciardo. Na een tumultueus seizoen vol met ups en downs, was het weekend in Las Vegas een dieptepunt voor het team en Ricciardo. De Australische coureur, bekend om zijn dynamische rijstijl en charismatische persoonlijkheid, gaf toe dat de race op de beroemde Strip zowel 'vernederend' als 'pijnlijk' was.

Bron: Formule1nieuws

De onverwachte terugkeer van Ricciardo bij AlphaTauri
Ricciardo's 2023-seizoen is een emotionele achtbaan geweest. Na zijn vertrek bij McLaren, keerde hij terug naar het Red Bull-kamp als reserve-coureur. Zijn onverwachte terugkeer in de racestoel bij AlphaTauri, na het vertrek van Nyck de Vries, was een verrassing voor velen. Ondanks zijn ervaring en talent, bleek de AT04 een uitdaging voor Ricciardo.

Ricciardo's worsteling in Zandvoort en daarbuiten
Ricciardo's tijd bij AlphaTauri werd meteen op de proef gesteld na een crash in Zandvoort, die hem dwong om races te missen vanwege verwondingen. Zijn terugkeer in Austin markeerde een belangrijk moment, maar ondanks een hoopvolle P7-finish in Mexico-Stad, bleven uitdagingen bestaan. Het incident in Brazilië, waarbij hij betrokken was bij een ongeval op de openingsronde, benadrukte de aanhoudende strijd van het team.

De pijnlijke Grand Prix van Las Vegas
Het weekend in Las Vegas was voor Ricciardo en teamgenoot Yuki Tsunoda een zware beproeving. Tsunoda's worstelingen in de kwalificatie, waar hij slechts P20 behaalde, waren slechts het begin van de problemen. Ricciardo, die zich als P15 kwalificeerde, startte uiteindelijk van P14 na een straf voor Lance Stroll, maar slaagde er niet in om posities te winnen. Dit resulteerde in een finish waar Ricciardo en AlphaTauri ver beneden hun potentieel presteerden.

De analyse van Ricciardo: bandenproblemen en gebrek aan tempo
Ricciardo's analyse na de race was ontnuchterend. Hij wees op problemen met de banden en een algeheel gebrek aan tempo vergeleken met de concurrentie. De herhaalde herstarts tijdens de race benadrukten deze problemen, waardoor Ricciardo en het team worstelden om bij te blijven.

Vooruitkijken naar de finale in Abu Dhabi
Met nog maar één race te gaan in het seizoen 2023, in Abu Dhabi, staat er veel op het spel voor AlphaTauri. Het team bevindt zich momenteel op de achtste plaats in het constructeurskampioenschap. Ricciardo, ondanks de teleurstellingen van Las Vegas, blijft optimistisch over de kansen in de finale.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;