Menu
© Mercedes
Nieuws

Vervanger voor Hamilton bij Mercedes in Abu Dhabi

9 reacties | 909x gelezen
21-11-2023 12:12

ewald | Mercedes heeft aangekondigd dat Frederik Vesti de rol van Lewis Hamilton zal overnemen tijdens de eerste vrije trainingssessie (VT1) van de Grand Prix van Abu Dhabi.

Bron: Formule1nieuws

Dit markeert een belangrijk moment in de carrière van de 21-jarige Vesti, die eerder dit seizoen in Mexico al zijn debuut maakte tijdens een VT1-sessie, toen als vervanger van George Russell.

De opmars van Vesti in de Formule 1
Vesti, die de tweede van de verplichte VT1 rookie-sessies voor het team invult, zal ook deelnemen aan de post-seizoentest in Abu Dhabi, een week na de Grand Prix. "Het rijden tijdens VT1 in Abu Dhabi is een nieuwe stap in mijn carrière," zei Vesti. Zijn eerdere ervaring tijdens de officiële sessie in Mexico was een cruciaal leerproces en bood hem de kans om nauw samen te werken met Hamilton en Russell. Vesti kijkt uit naar het opbouwen van zijn ervaring op het Yas Marina Circuit, een baan die hij goed kent.

Vesti's dubbele verplichtingen: F1 en F2
Naast zijn verplichtingen in de F1, zal Vesti ook deelnemen aan de seizoensfinale van het Formule 2-kampioenschap. Momenteel staat hij op de tweede plaats in het kampioenschap, slechts 25 punten achter op Theo Pourchaire, de leider en coureur van de Sauber Academy.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;