Menu
© Pirelli
Nieuws

De impact van de crash op Lando Norris

9 reacties | 814x gelezen
20-11-2023 09:44

ewald | Lando Norris, de getalenteerde coureur van McLaren, heeft een aanzienlijke tegenslag ervaren tijdens de recente Grand Prix in Las Vegas. In een dramatische wending verloor Norris de controle over zijn MCL60 tijdens de vierde ronde van de race. Dit resulteerde in een angstaanjagende crash in bocht 11, waarbij Norris met hoge snelheid achterwaarts tegen de barrière belandde. Zijn voertuig gleed over de uitloopstrook, wat leidde tot een tweede, frontale botsing

Bron: Formule1nieuws

Onmiddellijke reactie en medische zorg
Direct na het incident communiceerde Norris via de boordradio met zijn team, waarbij hij aangaf dat hij in orde was, ondanks dat hij duidelijk buiten adem was. De ernst van de crash vereiste echter onmiddellijke medische aandacht. Norris werd snel naar het medisch centrum van het circuit gebracht en vervolgens voor voorzorgsmaatregelen overgebracht naar een lokaal ziekenhuis. Gelukkig kon hij na enkele uren met een schone gezondheidsverklaring het ziekenhuis verlaten.

Sociale media-update van Norris
Na zijn ziekenhuisbezoek nam Norris de tijd om via sociale media zijn volgers te bedanken voor hun steun en gerust te stellen over zijn toestand. Hij beschreef de dag als ruw en benadrukte de enorme impact van de crash. Zijn bericht op Instagram, vergezeld van foto's van zijn ziekenhuisbezoek, eindigde met een positieve noot, waarbij hij zijn fans verzekerde dat hij hen het volgende weekend weer zou zien.

Analyse van de crashoorzaak door McLaren
Andrea Stella, teambaas van McLaren, gaf aan dat een hobbel op de baan mogelijk heeft bijgedragen aan het ongeval. Deze hobbel, in combinatie met koude banden, zou Norris hebben verrast, wat leidde tot het verlies van controle over het voertuig. Stella benadrukte de noodzaak voor de Formule 1 en de organisatoren van Las Vegas om deze hobbel glad te strijken, vooral gezien de nachtelijke raceomstandigheden en de daarmee gepaard gaande lagere temperaturen en grip.

Impact op het constructeurskampioenschap
Door de crash van Norris en het bescheiden resultaat van teamgenoot Oscar Piastri, met slechts één punt, is de voorsprong van McLaren op Aston Martin in het constructeurskampioenschap teruggebracht tot slechts elf punten. Dit brengt extra spanning met zich mee voor de laatste race van het seizoen, waarbij elk punt van cruciaal belang zal zijn in de strijd om de posities.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;