Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen verbreekt ongekend 60-Jaar oud F1-Record in Las Vegas – Lees hoe hij de geschiedenis herschrijft!

9 reacties | 4551x gelezen
19-11-2023 20:29

ewald | Max Verstappen, de Nederlandse Formule 1-sensatie, heeft een verbazingwekkende prestatie neergezet in de Grand Prix van Las Vegas. Met zijn recente overwinning in de lichtstad heeft Verstappen een 60 jaar oud record gebroken. Dit jaar heeft hij meer dan 75% van de ronden geleid, een prestatie die voor het laatst werd gezien in de gloriedagen van Jim Clark. De dominantie van Verstappen in het seizoen 2023 is ongekend, en zijn zege in Las Vegas heeft zijn positie in de geschiedenisboeken van de Formule 1 verder verstevigd.

Bron: Formule1nieuws

Verbrijzelen van het record van Jim Clark
Jim Clark, een legende in de Formule 1, had het record in 1963 gevestigd toen hij in een seizoen van 708 ronden maar liefst 506 ronden aan kop lag. Dit bracht zijn leidingspercentage op 71,47%. Verstappens recente prestatie, waarbij hij 75,06% van de ronden in 2023 leidde, heeft dit historische record niet alleen geëvenaard, maar ook overtroffen. In Las Vegas leidde Verstappen de ronden 1-15 en vervolgens opnieuw van 37-50, waardoor hij Clark voorbijstreefde.

De invloed van moderne betrouwbaarheid en dominantie
De moderne betrouwbaarheid van Formule 1-auto's en de overheersende prestaties van Verstappen en zijn team, Red Bull Racing, hebben ongetwijfeld bijgedragen aan dit ongeëvenaarde succes. Verstappen leidde in 2023 243 ronden meer dan het totale aantal ronden in het seizoen 1963. Met nog één race te gaan in Abu Dhabi, kan Verstappen zijn record verder uitbreiden.

Verstappens uitdagende race in Las Vegas
De Grand Prix van Las Vegas was geen gemakkelijke overwinning voor Verstappen. Ondanks een vijf seconden straf aan het begin van de race en een beschadigde voorvleugel, bleef hij vastberaden. Zijn vermogen om de uitdagingen te overwinnen en toch te domineren, benadrukt zijn vaardigheden als coureur. Verstappen merkte op dat de race "spannend, leuk en erg hectisch" was, met veel inhaalacties en strijd, wat het voor hem een bijzonder genoegen maakte.

Verstappen en Red Bull Racing: Een succesvol partnerschap
De samenwerking tussen Max Verstappen en Red Bull Racing heeft geleid tot een van de meest succesvolle periodes in de recente Formule 1-geschiedenis. Hun gezamenlijke inspanningen hebben niet alleen records gebroken, maar ook gezorgd voor spannende en onvergetelijke races. Met Verstappen aan het stuur en de technologische en strategische expertise van Red Bull Racing, belooft de toekomst nog meer spannende momenten en mogelijke records in de Formule 1-wereld.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;