Menu
© Pirelli
Nieuws

Ontdek waarom Fernando Alonso zegt dat Las Vegas GP niet geschikt is voor Formule 1: Een onthullend inzicht!

9 reacties | 984x gelezen
19-11-2023 13:58

ewald | Fernando Alonso, de gerenommeerde Formule 1-coureur, heeft recentelijk zijn mening geuit over de lay-out van het Las Vegas Grand Prix-circuit. Alonso, bekend om zijn directe en ongefilterde commentaar, beweert dat de huidige Formule 1-auto's niet zijn ontworpen voor de langzame bochten die kenmerkend zijn voor het circuit in Las Vegas. Deze uitspraak komt op een moment waarop de Formule 1-wereld zich voorbereidt op de unieke uitdagingen van het nieuwe seizoen.

Bron: Formule1nieuws

Het probleem met langzame bochten en hoge snelheden
Het circuit van Las Vegas wordt gekenmerkt door zijn lange rechte stukken, afgewisseld met technisch uitdagende langzame bochten. Alonso benadrukt dat deze combinatie niet ideaal is voor de huidige generatie Formule 1-auto's. De auto's bereiken op de rechte stukken snelheden die vergelijkbaar zijn met die van Monza, maar de langzame bochten maken het moeilijk om temperatuur in de banden te krijgen. Dit heeft volgens Alonso een negatieve impact op de rijervaring en vermindert het potentieel van de Formule 1-auto's.

De zoektocht naar balans in het kampioenschap
Alonso stelt dat het belangrijk is om een balans te vinden in het kampioenschap. Hij pleit voor het behoud van traditionele races, zoals die in Suzuka, Barcelona en Silverstone, waar de Formule 1-auto's hun volledige potentieel kunnen tonen. Deze circuits staan bekend om hun vloeiende bochten en technische uitdagingen, die volgens Alonso essentieel zijn om de ware essentie van de Formule 1 te weerspiegelen.

De impact van grip en zichtbaarheid
Een ander punt van zorg voor Alonso is de lage grip en beperkte zichtbaarheid op het circuit van Las Vegas. Deze factoren, gecombineerd met de koude omstandigheden, maakten het voor de coureurs een uitdaging om de auto's onder controle te houden. Het gebrek aan grip leidde tot problemen met de bandenslijtage, wat een belangrijk aandachtspunt zal zijn voor toekomstige races op dit circuit.

Alonso's perspectief op de toekomst van Formule 1-races
Terwijl Alonso de negende plaats behaalde in de race, benadrukte hij de noodzaak van verbeteringen aan het circuit voor toekomstige evenementen. De gevaarlijke factoren van straatcircuits, zoals die in Las Vegas, vereisen volgens hem extra aandacht om de veiligheid van de coureurs te waarborgen. Alonso's feedback zal ongetwijfeld een rol spelen in hoe de Formule 1 zijn kalender en circuitontwerpen in de toekomst zal aanpassen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;