Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton straalt in Las Vegas: "Ik heb enorm genoten"

9 reacties | 885x gelezen
17-11-2023 17:02

ewald | Lewis Hamilton, de zevenvoudige wereldkampioen Formule 1, deelde zijn opwindende ervaring tijdens de trainingsessies in Las Vegas. Ondanks enkele vertragingen en technische problemen op de baan, wist Hamilton toch te genieten van zijn tijd op het nieuwe circuit. Met snelheden die te vergelijken zijn met die op Monza en Mexico-Stad, gaf Hamilton toe dat hij het erg naar zijn zin had in Las Vegas.

Bron: Formule1nieuws

Uitdagingen en plezier op de baan
De eerste vrije training (VT1) werd ingekort door technische problemen, waaronder schade aan de Ferrari van Carlos Sainz. Deze problemen veroorzaakten een vertraging van tweeënhalf uur in de tweede vrije training (VT2), die uiteindelijk eindigde om vier uur 's ochtends. Ondanks deze verstoringen gebruikte Hamilton de extra tijd om te ontspannen en zich voor te bereiden, waardoor hij uiteindelijk indrukwekkende prestaties kon leveren op het circuit.

Hamiltons inzichten over de baan
Het nieuwe circuit in Las Vegas, met zijn lange rechte stukken en lage grip, werd door Hamilton beschreven als "massaal uitdagend". Hij merkte op dat, hoewel de baan lange rechte stukken heeft, de mogelijkheden om in te halen beperkt zijn door de lage grip en het kleine effect van de slipstream. Deze omstandigheden maken de kwalificatie en bandenslijtage cruciaal voor het racen in Las Vegas.

Mercedes' prestaties in de training
Hoewel Mercedes in de middenmoot eindigde in VT2, met Hamilton op de negende en George Russell op de twaalfde plaats, gelooft Hamilton dat het team competitief kan zijn tijdens de kwalificatie. Hij erkende de uitdagingen van de baan, zoals lage downforce en hoge temperaturen, maar bleef optimistisch over de prestaties van zijn auto.

Vooruitblik op de kwalificatie en de race
Hamilton benadrukte het belang van de kwalificatiepositie en bandenslijtage voor de race in Las Vegas. Met zijn positieve instelling en de unieke uitdagingen van het circuit, lijkt Hamilton klaar om nog een spannende race-ervaring toe te voegen aan zijn indrukwekkende carrière.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;