Menu
© Pirelli
Nieuws

Ontdek Fernando Alonso's geheime strijd bij Aston Martin: Hoe pijn uiteindelijk tot triomf leidde in de F1!

9 reacties | 1034x gelezen
15-11-2023 21:39

ewald | Fernando Alonso, een naam die resoneert in de wereld van de Formule 1, spreekt openhartig over de experimentele fase die hij met zijn team Aston Martin heeft doorlopen.

Bron: Formule1nieuws

Deze periode, hoewel uitdagend en soms pijnlijk, belooft veel voor de toekomst. Het team, dat aanvankelijk de grootste concurrent van Red Bull leek, ondervond enkele hindernissen na het doorvoeren van midden-seizoensupdates aan hun AMR23. Deze updates, die bedoeld waren om de auto te verbeteren, leidden tot een onverwachte daling in prestaties.

De worsteling en hoop van Aston Martin in het midden van het seizoen
Aston Martin's zoektocht naar verbetering was niet zonder obstakels. Het team erkende dat hun simulatietools hen in de verkeerde richting hadden geleid. Dit resulteerde in een serie tests tijdens de Grands Prix van de Verenigde Staten en Mexico, waar ze verschillende onderdelen van oude en nieuwe specificaties combineerden. Alonso beschrijft deze periode als "pijnlijk", vooral tijdens de Grand Prix van Mexico, waar het team aanzienlijk trager was.

De strategische aanpak van teambaas Mike Krack
Mike Krack, de teambaas van Aston Martin, beschouwt de recente experimenten als een noodzakelijke opoffering voor langetermijnvoordelen. Hij benadrukt het belang van het begrijpen van de interactie tussen verschillende auto-onderdelen in deze complexe sport. Krack's visie is duidelijk gericht op het verzamelen van kennis en ervaring voor de volgende seizoenen.

Optimisme bij Aston Martin na recente successen
Ondanks de uitdagingen heeft het team tekenen van herstel en vooruitgang getoond. Tom McCullough, de prestatiedirecteur van Aston Martin, verklaarde dat het team zich nu richt op het behalen van punten in de laatste races, in plaats van door te gaan met hun R&D-projecten op de baan. Deze strategiewijziging werd beloond met aanzienlijk succes tijdens de Grand Prix van Brazilië, waar Alonso het podium behaalde en Lance Stroll als vijfde eindigde. Dit was hun grootste puntenscore sinds de Grand Prix van Australië, waardoor ze dichter bij McLaren kwamen in het constructeurskampioenschap.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;