Menu
© Pirelli
Nieuws

AlphaTauri's grote doorbraak: Hoe de intensievere band met Red Bull hun kansen in F1 2023 radicaal verandert!

9 reacties | 2154x gelezen
14-11-2023 12:49

ewald | In de wereld van Formule 1 zijn de recente ontwikkelingen binnen het team van AlphaTauri niet onopgemerkt gebleven. De intensievere samenwerking met Red Bull heeft geleid tot een opmerkelijke opmars in het seizoen van 2023.

Bron: Formule1nieuws

Na een moeizame start, waarbij slechts in vier van de eerste zeventien races punten werden behaald, heeft AlphaTauri een indrukwekkende comeback gemaakt. Dit is mede te danken aan een groot upgrade-pakket dat werd geïntroduceerd tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten.

De Strijd om de Zevende Plaats
Met nog twee races te gaan in Las Vegas en Abu Dhabi, bevindt AlphaTauri zich slechts zeven punten achter Williams in de strijd om de zevende plaats in het constructeurskampioenschap. Dit is een aanzienlijke verbetering, aangezien het team een paar weken geleden nog onderaan stond.

Vergelijking met Ferrari-Haas Relatie
Net zoals de samenwerking tussen Ferrari en Haas, waarbij Haas gebruikmaakt van zoveel mogelijk Ferrari-onderdelen als toegestaan door de F1-regelgeving, is ook de band tussen AlphaTauri en Red Bull aan het versterken. AlphaTauri streeft ernaar om in het seizoen van 2024 met een meer 'Red Bull-georiënteerde' auto te racen.

Technische Ontwikkelingen en Innovaties
De technische afdeling van AlphaTauri is van plan om zoveel mogelijk upgrades te brengen naar de seizoensfinale in Abu Dhabi. Dit is een strategische zet om een solide ontwikkelingspad voor de auto van 2024 te vestigen. Een nieuwe vloer wordt verwacht bij Yas Marina, wat een verdere stap in hun progressie betekent.

McLaren als Vergelijkingspunt
De plotselinge vooruitgang van AlphaTauri wordt vergeleken met die van McLaren, die zich recentelijk als een serieuze bedreiging voor Red Bull heeft opgeworpen. Met de start van 2023 met het achterveringontwerp van Red Bull's titelwinnende auto van 2022, maakte AlphaTauri een keerpunt tijdens de GP van Singapore in september door over te schakelen op de ophanging van de 2023 auto.

Doorbraak in Windtunneldata
Een doorbraak in de correlatie tussen windtunneldata en de prestaties op de baan heeft bijgedragen aan de heropleving van AlphaTauri. Het team heeft toegang tot Red Bull's windtunnel in Milton Keynes, wat een aanzienlijke factor is in hun verbeterde prestaties.

Toekomstige Commerciële en Technische Synergie
De vernieuwde synergie tussen AlphaTauri en Red Bull zal zowel technisch als commercieel zichtbaar zijn. AlphaTauri, momenteel bekend onder de naam Scuderia Toro Rosso, staat voor een naamsverandering in 2024. Er zijn geruchten over mogelijke titelsponsorschappen met grote kledingmerken, en de benoeming van een nieuwe teambaas, voormalig Ferrari sportdirecteur Laurent Mekies, is onderdeel van een strategie om het team een solide toekomst te bieden.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;