Menu
© Ferrari
Nieuws

Ontdek de schitterende throwback livery van Ferrari voor Las Vegas GP – het racet in stijl door de tijd!

9 reacties | 1026x gelezen
09-11-2023 20:03

ewald | Ferrari heeft een aangepaste livery voor hun SF-23 onthuld als voorbereiding op de Grand Prix van Las Vegas en het "gouden tijdperk" van de Amerikaanse F1.

Bron: Twitter

Het Italiaanse raceteam, synoniem voor snelheid en prestige, heeft zich laten inspireren door het verleden voor het ontwerp van de livery in Vegas. Bij het onthullen van de racepakken die Charles Leclerc en Carlos Sainz zullen dragen in de 'Sin City', kregen de fans van Ferrari ook een voorproefje van de auto die over de Las Vegas Strip zal razen. De auto kenmerkt zich door meer wit dan gebruikelijk, inclusief een volledig witte achtervleugel.

Ferrari eert het verleden met livery voor GP van Las Vegas
Naast de witte achtervleugel heeft ook de bovenkant van de motorcover een metamorfose ondergaan, compleet met een retrostijl print voor de startnummers op de neus van de auto.

De kleuren zijn een eerbetoon aan wat Ferrari beschrijft als het eerste "gouden tijdperk" van F1 in Amerika en de auto lijkt op de Ferrari-machines uit die tijd. In 1971 won Ferrari's Mario Andretti de Grand Prix van Zuid-Afrika, gevolgd door Niki Lauda met twee wereldtitels in 1975 en 1977 en een overwinning op Watkins Glen in 1975. Clay Regazzoni voegde daar een overwinning aan toe in Long Beach in 1976, terwijl Carlos Reutemann triomfeerde op Watkins Glen in 1978. In 1979 scoorde Gilles Villeneuve een Amerikaanse dubbel met overwinningen in Long Beach en Watkins Glen.

Ferrari is het enige huidige team dat op de grid stond de laatste keer dat F1 in de stad racete, hoewel beide coureurs de Caesars Palace Grand Prix van 1982 niet uitreden.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;