Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes onthult schokkend geheim achter Russell's onverwachte Braziliaanse GP drama!

9 reacties | 4536x gelezen
09-11-2023 10:48

ewald | Mercedes-Benz heeft onlangs gereageerd op de zorgen omtrent hun krachtbron na de teleurstellende uitvalbeurt van George Russell tijdens de Grand Prix van Brazilië. Dit incident onderstreepte de uitdagingen waar het team voor stond, ondanks een golf van positiviteit die het team eerder had ervaren.

Bron: Formule1nieuws

De Braziliaanse Grand Prix leek in eerste instantie een nostalgisch evenement te worden voor Mercedes, aangezien het Interlagos-circuit de plek was waar Russell de enige overwinning van het team in het F1-seizoen van 2022 claimde. De sfeer sloeg echter snel om toen Mercedes besefte dat ze voor een zwaar weekend stonden.

De impact van de DNF van Russell in Brazilië op de krachtbronplannen
Ondanks de uitdagende sprint in Brazilië waar Mercedes aanzienlijke bandendegradatie ondervond en Lewis Hamilton voorspelde dat de race zwaar zou worden, kwamen de problemen pas echt aan het licht toen Russell de finish niet haalde. Mercedes trok de W14 van Russell terug vanwege stijgende temperaturen in de krachtbron, maar het team verwacht geen gevolgen voor de laatste twee rondes van het seizoen, aangezien die krachtbron toch aan het einde van zijn levenscyclus was.

Voor de resterende races in Las Vegas en Abu Dhabi worden andere krachtbronnen in de W14 van Russell geplaatst. Riccardo Musconi, hoofd van de baanprestaties bij Mercedes, bevestigde dat de krachtbronnen voor de komende twee races zullen worden vervangen zoals oorspronkelijk gepland, dus er zijn vanuit dat perspectief geen problemen.

Verklaring van Mercedes over de beslissing om Russell terug te trekken
Musconi gaf verder inzicht in de beslissing om Russell's auto terug te trekken. Er waren "zorgwekkende" druk- en temperatuurniveaus zichtbaar in de data, waardoor het team ervan overtuigd was dat een uitval op handen was. Om een mogelijke brand te voorkomen en andere delen van de auto te beschermen, was de logische conclusie om de auto terug te trekken.

Met nog twee races te gaan in het F1-seizoen van 2023, heeft Mercedes een voorsprong van 20 punten op Ferrari in de strijd om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;