Menu
© Haas F1
Nieuws

Is dit het schandaal dat de Formule 1 op zijn kop zet? Haas heeft ‘overtuigend bewijs’ dat alles kan veranderen!

9 reacties | 1033x gelezen
07-11-2023 14:58

ewald | De Formule 1 is een sport waar precisie en regelgeving hand in hand gaan met snelheid en competitie. Onlangs kwam naar voren dat het Haas F1 Team een belangrijke ontwikkeling heeft ingebracht betreffende het naleven van de regels tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Bron: Formule1nieuws

Nieuwe bewijzen op de tafel tijdens de hoorzitting
Het team heeft 'overtuigend bewijs' van overtredingen van de baanlimieten aangebracht bij de stewards, die op een woensdag een hoorzitting hielden over de resultaten van de Amerikaanse GP. De FIA bevestigde dat Haas een verzoek om herziening heeft ingediend met betrekking tot de klassering van de Grand Prix, nadat het Amerikaanse team meerdere onbestrafte overtredingen van baanlimieten door andere auto's aanvoerde.

Betrokkenheid van grote namen in de Formule 1
Red Bull, Aston Martin en Williams zijn opgeroepen vanwege vermeende overtredingen door Sergio Perez, Lance Stroll en Alex Albon, waarbij specifiek wordt gewezen op het afsnijden van de witte lijnen bij bocht 6. De initiële hoorzitting stelde Haas in staat om bewijsmateriaal voor te leggen en te debatteren over de al dan niet plaatsgevonden overtredingen, waarbij geen van de coureurs een straf heeft gekregen voor het overschrijden van de baanlimieten.

De mogelijke impact op het kampioenschap
Met Albon die als negende eindigde, 3,2 seconden voor Haas' Nico Hulkenberg op de elfde plaats, zou een straf voor de Williams-coureur hem uit de punten halen en mogelijk een punt toekennen aan Hulkenberg - een potentieel cruciale score met slechts twee races te gaan en Haas' poging om van de laatste plaats in het constructeurskampioenschap af te komen.

Een beroep op de herziening van rechten
Het beroep voor herziening vereist dat Haas bewijs presenteert dat niet deel uitmaakte van de initiële besluitvorming. Dit betekent dat als Haas een "significant en relevant nieuw element" kan presenteren, de petitie succesvol zou zijn en een volledige herziening zou triggeren.

Vertrouwen binnen het Haas-team
Volgens Motorsport.com is Haas-teambaas Guenther Steiner ervan overtuigd dat het bewijs dat ze hebben, zal leiden tot succes. Hij benadrukt dat hoewel hij niet echt voorstander is van de straffen voor het overschrijden van baanlimieten, het belangrijk is dat de Formule 1 consistentie toont in de handhaving van regels.

Consistentie is de sleutel
Steiner benadrukt het belang van consistentie in de toepassing van regels binnen de Formule 1, met name gezien de uitgebreide straffen die zijn uitgedeeld tijdens de Grands Prix van Oostenrijk en Qatar voor dezelfde overtredingen.

In afwachting van de uitkomst
Hoewel Hulkenberg mogelijk een punt of meer zou kunnen winnen, afhankelijk van de uitgedeelde straffen, bagatelliseert Steiner de mate van voordeel voor zijn team. De kern van de kwestie is het respecteren van de regels en het principe dat als een regel bestaat, deze nageleefd moet worden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;